Att paddla i Glaskogens sjöarna på spegelblanka vatten är en fantastisk upplevelse.
Kontakt

Glaskogens Naturreservat

En total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö. Upplev det 28 000 hektar stora vildmarksområdet med stora och små sjöar, slingrande vattendrag samt vidsträckta skogar.

Här hittar du milslånga och kortare vandringleder, små och stora sjöar, slingrande grusvägar. Vandra, cykla, fiska, paddla, ta en kort tur, en heldag eller kanske några dagar för att uppleva mer av Glaskogens vackra skogar och sjösystem. Glaskogskortet är din biljett till naturreservatet för att få använda serviceanläggningar som ved, grillplatser, vindskydd och toaletter. Pengarna går till skötsel av området.
Det finns över 300 km vandringsleder med varierande svårighetsgrad med vindskydd, grillplatser etc. Cykla på de små grusvägarna utefter sjöarna och i skog för en härlig naturupplevelse, vandringslederna inte preparerade för cykling. På Infocenter kan du kan hyra cykel, kanot och roddbåt eller boka stuga, plats för husbil och husvagn eller tältplats på vildmarkscamping. Glaskogens Rast och övernattningskort, Glaskogskarta och fiskekort köper du online eller över disk hos oss på Säffle Turistinformation. Läs mer på Glaskogens naturreservat på webben.

Glaskogen naturreservat
Köp Glaskogskortet – för vandring, rast och övernattning
Infocenter i Lenungshammar
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-09-20