Ta ett svalkande dopp, sola och njut av strandlivet vid någon av våra fina badplatser. Barnen på bilden står och kikar ner i det grunda vattnet, kanske de sett småfisk.
Kontakt

Bada

I Säffle finns många badmöjligheter, att bada i Säffle simhall är en höjdare! Vill du bada i sjöar och Vänern finns det många fina badplatser med idylliskt vackra klippor, barnvänliga sandstränder och fler badplatser har badbryggor, hopptorn och plattformar. Ta ett svalkande dopp i sjö eller Vänern, sola och bada tills solen går ned.

Här på bild ses både unga och vuxna som badar och leker i Vänern, de har badmadrass med sig och färgglade flytringar på sig.

Duse Udde badplats

På Duse Udde finns fina badmöjligheter vid idylliskt vackra klippor samt en långgrund och barnvänlig sandstrand. Klippbadet ligger nedanför restaurangen på området, där kan du sola och bada tills solen går ned. På campingen har du flera möjligheter till aktiviteter. Duse Udde ligger cirka 7 km från Säffle.

Sandbackens badplats ligger cirka 3 km från Säffle centrum. Här finns bryggor att bada från och stor gräsyta för lek och picknick.

Sandbackens badplats

Välkommen till Sandbackens badplats som ligger vid Byälven. Här finns gräsytor, sandstrand och bryggor. Omklädningsrum, soptunnor och utedass. Sandbacken ligger 3 km norr om Säffle, östra sidan om Byälven.

Badplatsen ligger 3 km norr om Säffle på västra sidan, och består av två små sandstränder, gräsmatta och ett litet berg med grillplats på under björkarna.

Källarbackens badplats

Här finns bryggor, trampolin, grillmöjligheter och volleybollplan med nät. Omklädningsrum, utedass. Badplatsen, omklädningsrum och utedass städas, volleybollsnät sätts upp i slutet av maj början av juni varje år. Vägen ner till badplatsen är brant. Källarbacken ligger ca 3 km norr om Säffle, på västra sidan av Byälven. 

Välkommen till Getebol badplats som har fin sandstrand och stora gräsytor. Detta är en mycket populär och passande badplats för de mindre då det är långgrunt.

Getebol badplats

Behöver du ett svalkande dopp? Välkommen till badplatsen vid Getebol, en vik av Vänern. Barnvänlig badplats, långgrunt och härlig sandstrand. Här hittar du platser både i sol och skugga. Utedass och soptunna. Camping förbjuden.

I en av Vänerns naturhamnar, Gaperhult, finns det en fin och långrund badplats.

Gaperhults badplats

I Gaperhult på Värmlandsnäs hittar du en härlig badplats. Den är barnvänlig med sandstrand och det är långgrunt. Här finns en av Vänerns naturhamnar också.

En av Säffles bästa badplats hittar du på Värmlandsnäs vid Åkershus, här är det långgrunt med fin sandbotten. Liten parkering finns. Badplatsen ligger inte lång från Ekenäs gästhamn.

Åkershus badplats, Ekenäs

Vid Åkershus, längst ut på Värmlandsnäs, finns en av de bästa badplatserna - långgrund med en fin sandbotten. Till Åkershus badplats kan du gå vandringsleden runt Ekenäs, längs grusvägen eller åka bil. Lite parkering finns. arrendator ekenäs

Vid Eldan finns badplats med både sandstrand och stor gräsyta att leka och sola på samt bryggor och flotte ute i vattnet.

Eldans badplats, Långserud

Eldans badplats är barnvänlig med sandstrand och det finns brygga och plattform ute i vattnet. Vill du spela fotboll eller ligga och sola på gräset finns det gott om plats. Utedass, omklädningsrum samt dansbana finns på området.

Finnsjön i Långserud har en barnvänlig badplats med sandstrand och det är långgrunt. Här finns också bryggor, sopkärl och utedass.

Finnsjön badplats, Långserud

Vacker badplats för både små och stora i Långserud. Badplatsen är barnvänlig med sandstrand och det är långgrunt. Här finns brygga, utedass och enklare omklädeshytt.

Siktjärn badplats i Lönnskog är väl värt ett besök. Här finns bryggor, badstege och omklädningsrum.

Siktjärn badplats, Lönnskog

Vacker badplats i ett tjärn, inbäddad i skogen. Lång brygga, sandstrand, sandbotten samt grunt vatten innanför bryggan. Perfekt för små barn. Utedass och omklädningsrum finns.

Här ser du en bild över området med badplatsen vid Byälven och Värmland Vikingacenter med vikingaby samt lekplats

Nysäters badplats

Badplatsen är vid Byälvens strand nära Värmlands Vikingacenter. Här finns sandstrand och brygga. Notera - strömt vatten en bit ut från bryggan. Vid Vikingacentret finns också en lekplats. På andra sidan vägen ligger Nysäters gästhamn, en gångväg finns längs älven under bron mellan badstranden / vikingabyn och gästhamnen.

Att försöka fiska upp småfiskar med håv, som dessa barn gör, är inte så lätt men det är spännande att försöka.

Södra Ed badplats

I Södra Ed finns badplats med stora gräsytor för många besökare. Sandstrand att leka på. Fin sandbotten och brygga. Soptunna, utedass. Liten parkering.

Kvällsbild från en av de vackra Svansjöarna i Svanskog. Sjöarna inbjuder till att paddling, fiske och att bada som vid Strands badplats.

Strand badplats

Fantastiskt fin badplats belägen vid sjön Mellan-Svan i Svanskog. Barnvänlig med sandstrand, badbryggor och hopptorn. Vill du spela boll eller spela kubb finns här stora gräsytor. Grillmöjligheter. Utedass. Husdjur är ej tillåtna.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-10-10