kultur och föreningsliv i sveriges yngsta stad

Uppleva och göra

Säffles nya simhall

Dags att boka träningsläger?

Vattentornet

Säffles konsthall

Biblioteket

Låna böcker eller tidningar

Uppleva och göra

I Säffle kommun finns ett rikt utbud av kulturupplevelser och fritidsmöjligheter - från kulturskatten Säffleoperan till Sveriges modernaste simhall med regionens enda 50-metersbassäng!

Utforska dessa sidor för att ta reda på mer om vårt fina bibliotek, högkvalitativa Medborgarhus, välbesökta Ungdomens hus och vårt urval av fritidsanläggningar! Här finns också Upplev Säffle - vår guide över var du kan äta, var du kan bo och vad du kan göra i Säffle.

Motionsspår, skidspår och leder

I Säffle kommun finns ett flertal motions- och cykelspår genom vacker skog på olika plaster i kommunen. Under vintern vid kalla och snörika perioder körs skidspår upp av både natur- och konstsnö.

Shoppa

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service. Runt om och i Säffle finns flera bra val för en tur med plånboken.

Aktiviteter

Vill du ha tips om trevliga utomhusaktiviteter att ägna dig åt? Läs mer här! I Säffle kommun finns ett stort intresse för motorsporter och varje år anordnas rally i kommunen. För er som är intresserade finns både en motocrossbana och en folkracebana i kommunen.

Boken kommer

Om du har svårt att komma till biblioteket på grund av funktionsvariation eller långvarig sjukdom kommer vi hem till dig med böcker.

Biograf

James Bond premiären flyttad till oktober 2021!

Ung i Säffle

Vi vill ta till vara på ungdomars engagemang och bidra till en kul och aktiv fritid i Säffle!

Teater, musik och scen

Meddelande till Kulturskolans elever och vårdnadshavare. (Uppdaterad den 7 maj.) Säffle Kulturskola följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och håller även kontakt med Länsstyrelsen och säkerhetssamordnaren kring Coronaviruset och smittorisken i Säffle. Undervisning i Kulturskolans lokaler Vi välkomnar alla barn och ungdomar födda 2002 och senare till närundervisning i Kulturskolans lokaler. Undantag Elever som vanligtvis undervisas i andra skollokaler än kulturskolans egna kommer behöva fortsätta med distansundervisning då personal inte bör förflytta sig mellan olika arbetsplatser. Detta beslut måste förlängas till åtminstone 14 maj . Berörda pedagoger håller fortsatt kontakt med sina elever. Vuxenelever Vuxenelever kan vi fortsatt enbart erbjuda distansundervisning. Detta gäller fram tills nytt beslut. Alla elever kan välja distansundervisning Alla elever, oavsett ålder, som är intresserade av att fortsätta få undervisning på distans helt eller delvis kommer att få detta. Meddela i så fall din pedagog. Går du på en gruppaktivitet som t.ex dans eller medverkar i en ensemble så måste du kontakta din lärare för ett distansupplägg. Rekommenderade webbläsare vid användning av StudyAlong videochat: För PC (Android), Mac rekommenderas Google Crome För iOS (iPad/iPhone) rekommenderas Safari Allmän och känd information: Vi önskar precis som tidigare att föräldrar stannar utanför Kulturskolans lokaler när man lämnar och hämtar sina barn. Elever tvättar och/eller spritar sina händer innan sin lektion och elever med förkylningssymptom stannar hemma. Elever i vars familj det finns konstaterad Covid-19 stannar också hemma och kan istället ges undervisning på distans. Var rädda om er!

Simhall

13 december 2019 invigdes Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Simhallen är den enda i Värmland med 50-metersbassäng, och här finns också relaxavdelning, varmpool och mycket mer.


Evenemangskalender

I vår evenemangskalender samlar vi arrangemang som äger rum runt om i Säffle kommun.

Vill du att ditt evenemang ska synas här?

Det är kostnadsfritt att marknadsföra evenemang i evenemangskalendern på saffle.se och våra officiella turistsidor.

När du skickar in ditt evenemang till vår kalender skickas det dessutom ut via mail till besöksnäringsföretag, andra företag och privatpersoner som prenumererar på evenemang från Säffle.

Evenemang av regionalt intresse visas även på värmlands officiella besökssida.

Skicka in ditt evenemang!

Arrangera evenemang

Säffle kommun stöttar arrangörer som vill skapa betydelsefulla och minnesvärda evenemang för invånare och besökare. Här finns information om hur du som arrangör kan beviljas bidrag till ditt evenemang.