Visit Säffle

Vad vill du göra idag?

Sagabiografen

Vill du gå på bio?

Bada

Välkommen till Säffle simhall!

Upplev vårt Säffle!

I Säffle kommun finns ett rikt utbud av kulturupplevelser och fritidsmöjligheter - från kulturskatten Säffleoperan till Sveriges modernaste simhall med regionens enda 50-metersbassäng!

Välkommen till vårt fina bibliotek, högkvalitativa Medborgarhus, välbesökta Ungdomens hus och vårt urval av fritidsanläggningar! Här finns också Upptäck Säffle - vår guide över var du kan äta, var du kan bo och vad du kan göra i Säffle.

Vad vill du hitta på idag?

Gå på bio

Välkommen till mysiga Saga!

Lyssna på spännande berättelser

Spännande, intressanta och historiska berättelser från Säffle

Plocka fram barnasinnet

I Säffle har du aldrig långt till pirriga, glada och lekfulla aktiviteter för stora och små. Här hittar du våra barnsligaste tips!

Roa dig

Prenumerera på vår evenemangskalender så missar du varken jazzkonserten, teatern eller sagostunden.

Simma

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Gå en konstrunda

Säffle kommun äger många skulpturer som är placerade i den offentliga miljön, på torg i parker och i anslutning till vattnet. Två muralmålningar, som är resultatet av Artscape-projektet i Värmland 2017, finns på två husgavlar i centrum, dels på Medborgarhuset och dels på bostadshuset Bryggaren.

Fyra mysiga vindskydd att promenera till

Finns det något härligare än att efter en promenad i vacker natur komma fram till ett vindskydd, tända en brasa och äta något gott? Här tipsar vi om fina vandringar och promenader som passar de flesta.

Vandra

Vandra vid Vänerns strand och på skärgårdsö med milsvid utsikt, till berget där blåsipporna klär marken i blå skrud. Vill du bara ta en tur finns det flera områden nära staden. Vill du vandra längre? På Duse Udde finns leder genom skog, över fält och med vy över Byälven. På campingområdet finns promenadvägar för kortare tur.

Shoppa

Shoppa i mysiga Säffle centrum, ta en tur till någon av butikerna på landet eller handelsplatsen vid Guttane. Runt om i Säffle hittar du butiker med specialiserat utbud och fin service!

Äta

I Säffle kan du äta på allt från herrgårdsrestauranger med White Guide-status till rustika skärgårdskrogar eller mysiga 50-talskaféer.

Evenemangskalender

I vår evenemangskalender samlar vi arrangemang som äger rum runt om i Säffle kommun.

Vill du att ditt evenemang ska synas här?

Det är kostnadsfritt att marknadsföra evenemang i evenemangskalendern på saffle.se och våra officiella turistsidor.

När du skickar in ditt evenemang till vår kalender skickas det dessutom ut via mail till besöksnäringsföretag, andra företag och privatpersoner som prenumererar på evenemang från Säffle.

Evenemang av regionalt intresse visas även på värmlands officiella besökssida.

Skicka in ditt evenemang!

Vill du prenumerera på evenemang?

Vill du få mailutskick med de kommande 14 dagarnas aktuella evenemang?

Prenumerera på kommande evenemang

Skapa evenemang

Säffle kommun stöttar evenemang för invånare och besökare i vår kommun. Här finns information om hur du som förening kan söka bidrag till ditt evenemang.