Säffles nya simhall

Dags att boka träningsläger?

Felanmälan

Hjälpa oss hitta fel

Parker och lekplatser

Aktiviteter ute i naturen

Idrott, friluftsliv och lek

Simma några längder i 50-metersbassängen och gå sedan vidare till relaxen. Ta en promenad i solen längs Byälven och fortsätt vidare ner till gästhamnen. Orientera i skogarna runt Tegnér eller löpträna på Sporthälla idrottsplats.

Säffle kan erbjuda ett stort utbud av badplatser, idrottsanläggningar, motionsspår och leder. Här finns ett aktivt och levande föreningsliv som tillsammans med alla som önskar delta skapar glädje och gemenskap.

En simhall i toppklass!

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningen.

Ishall och isbanor

Säffles ishall, Somashallen, invigdes år 1987 som Sveriges 206:e ishall. Den ligger på Höglundaområdet, där även skola, fotbollsplan och idrottshall finns. Vid perioder av kallare väder vintertid spolas även isbanor för skridskoåkning utomhus.

Båtliv och husbil

Säffle är en underbar kommun dit du kan ta dig sjövägen med båt genom Byälven eller via landsvägen med cykel, bil och husbil.

Motionsspår, skidspår och leder

I Säffle kommun finns ett flertal motions- och cykelspår genom vacker skog på olika platser i kommunen. Under vintern vid kalla och snörika perioder körs skidspår upp av både natur- och konstsnö.

Vill du arrangera något?

Säffle kommun stöttar arrangörer som vill skapa betydelsefulla och minnesvärda evenemang för invånare och besökare.

Har du en idé till ett evenemang som skulle kunna stärka kommunen som en plats att leva på, verka i och besöka? Då finns det möjlighet att söka ett arrangörsbidrag från Säffle kommun!

Läs mer om evenemangsbidrag!