Säffle simhall

Välkommen till en av Sveriges modernaste simanläggningar

Öppettider

Vi har öppet alla dagar

Följ oss på Facebook!

Visst gillar du Simhallen?

0533 - 68 18 28

Kontakta oss

Välkommen till Säffles simhall

13 december 2019 invigdes Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Simhallen är den enda i Värmland med 50-metersbassäng, och här finns också relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Simhallen ligger centralt i Säffle och läget är optimalt för lägerverksamhet, utbildningar och du kan även boka företagsevent här. I omgivningarna finns motions- och skidspår och i Tegnérhallen finns även bowlinghall, idrottshallar, pistolskyttehall och gym.

Läs mer om Tegnérhallen
Läs mer om tillgängligheten i Simhallen


Simhallen informerar

Simhallen tömmer stora bassängen för planerat underhålls- och garantiarbete från och med 3 mars.

Efter slutbesiktningen av Säffles nya simhall fanns ett anat bevakningspunkter och åtgärdspunkter som faller under garanti från leverantör. Dessa ska utföras i samband med den första tömningen av stora bassängen, vilket kommer ske med start 3 mars.

Varför gör vi detta nu?

Med anledning av rådande pandemi är det färre som har tillgång till simhallen, vilket gör att det passar bra i tiden då stängningen av stora bassängen inte drabbar lika många besökare. Det har även tagit tid för underleverantörer att planera åtgärder, men nu finns företagen tillgängliga att utföra arbetet.

Vilka lösningar finns för simklubben och skolverksamhet?

  • Simklubben får tillgång till Åmåls simhall under perioden för den verksamhet de kan bedriva där.
  • Skolan nyttjar omklädningsrummen i simhallen för att kunna sprida ut sina elever mer i samband med idrottsundervisning. Multibassängen kommer fortsatt vara öppen för den simundervisning som är nödvändig för slutbetyg.

Tömningen av stora bassängen startar onsdag 3 mars och åtgärdsarbetet beräknas ta två månader.

Vi ser fram emot när vi kan öppna upp simhallen igen för alla besökare, och hoppas vi kan få en aktiv och rolig höst tillsammans!


Aktuellt

Babysim och simskola

Vi kommer att erbjuda två olika nivåer - nybörjare och fortsättning. Anmälan sker på telefon under simhallens öppettider, 0533 – 68 18 28.

Facebookflöde

Motionera mera

50-metersbassängen bjuder in till att motionsträna och simma många längder. Simma långt!

Fler Säffletips

Boende

Hitta ditt favoritställe i Säffle! Bo vid Vänern eller på en skärgårdsö, i staden, i de härliga bygderna och skogarna, ja varför inte i en trädtopp eller på en husbåt? Vad det goda livet är bestämmer du!

Aktiviteter

Ta en fisketur, gör upptäcktsfärder till fots, i norr och väst har vi rika fiskevatten och skogar för härligt friluftsliv . Vandra i naturreservat, på skärgårdsö eller längs pilgrimsled, cykla, bada och trampa dressin, paddla kanot och kajak. Lurö skärgård, den magnifika sötvattenarkipelagen är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten.

Shoppa

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service. Runt om och i Säffle finns flera bra val för en tur med plånboken.

Mat och dryck

I Säffle kan du äta på allt från herrgårdsrestauranger med White Guide-status till rustika skärgårdskrogar eller mysiga 50-talskaféer.