UPPTÄCK SÄFFLE!

www.visitsaffle.se


Välkommen till Säffle

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut i din egen takt. Här hittar du nya favoritplatser, nya matupplevelser och träffar människor som ger dig tankar och insikter. Säffle fyller dig med goda minnen - en bit av det goda livet.


Vad vill du veta mer om?

Säffle Turistinformation kan du som är på genomresa eller bor i vår kommun få tips på aktiviteter, boenden och upplevelser, kartor och broschyrer. Vi säljer desstuom fiskekort, kartor, Glaskogskort, kulturarvskort med mera.

Shoppa

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service. Runt om och i Säffle finns flera bra val för en tur med plånboken.

Sevärda besöksmål och platser

Här hittar du ett axplock av våra mest sevärda besöksmål och platser!

Caféer

Upptäck nya smaker, nya delikata bakverk eller klassiska svenska småkakor. Njut av både miljö och något gott till kaffet på Holgers Konditori, Kanalcaféet och Grön Ko Café & Saluhall.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.

Vandra i Säffle

Vandra vid Vänerns strand och på skärgårdsö med milsvid utsikt, till berget där blåsipporna klär marken i blå skrud. Vill du bara ta en tur finns det flera områden nära staden. Vill du vandra längre? På Duse Udde finns leder genom skog, över fält och med vy över Byälven. På campingområdet finns promenadvägar för kortare tur.

Unika boenden

Bo i trädkoja i trädtopp, på husbåt eller stugor i Naturbyn. Upplev naturens "tystnad"- här finns inget wifi eller el. Vid Vänerns kant ligger Paradisets SPA ett "hideaway" med stugor nära vattnet. Njut av bad, skäm bort dig med spabehandling. Lurö Gästhärbärge ligger mitt i Vänern. Övernatta och upplev magiska solnedgångar och stjärnklara nätter med rofylld stillsamhet. Bo på RelaxRanch i induviduellt inredda stugor med med närhet till Vänern.

Simhall

13 december 2019 invigdes Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Simhallen är den enda i Värmland med 50-metersbassäng, och här finns också relaxavdelning, varmpool och mycket mer.


Välkommen till Säffle Turistinformation!

Vad vill du hitta hitta på idag? Här tipsar vi om aktiviteter, sevärdheter och platser att besöka i Säffle kommun!

Fika på anrika Holgers konditori

Kom in och fika! Konditorirörelsen i Viktorinska huset har gamla anor och har funnits i samma lokal sedan 1907.

Shoppa i Sveriges yngsta stad

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service


Ännu mer Säffle

Klicka dig vidare och upptäck allt det som Sveriges yngsta stad har att erbjuda inom mat- kultur- och fritidsupplevelser!

Biograf

James Bond premiären flyttad till oktober 2021!

Bibliotek

Biblioteket har begränsade öppettider för besök. Läs mer under öppettider och kontakt.

Vattentornet

Säffles gamla vattentorn är sedan 2016 en välbesökt konsthall och även en plats för musik, poesi och skaparverkstad. Vattentornet har genom åren lockat tusentals besökare. Vi har glädjen att välkomna konstnären Michael Johansson som 2021 års utställare.

Badplatser

I Säffle finns många trevliga badplatser urspridda i kommunen. På denna sida hittar du en sammanställning över Säffles badplatser.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningarna.

Stadsvandringar

Säffles stadskärna har ett rikt utbud av offentlig konst, 50-talsarkitektur och eleganta märkesbyggnader som Silvénska villan, Gamla vattentornet och Stadshuset. Upptäck allt detta under våra stadsvandringar!

Hotell

First Hotel Royal ligger i hjärtat av Säffle. Här har du nära till restauranger, SäffleOperan, shopping och vackra promenadstråk längs Byälven. Hotellet passar lika bra för weekendresor som affärsresor. Från Säffle Rececentrum är det ungefär 8 minuters promenad till hotellet.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.