Att vandra passar för alla åldrar, unga som vuxna. Det finns mycket roligt att upptäcka längs och på Säffles fina leder.
Kontakt

För barn & ungdomar

Ta med familjen eller vänner på aktivitetsrunda som passar för både barn och vuxna med roliga utmaningar att göra tillsammans. Testa dina kunskaper, gå på digital Quiz eller på led med lek, lär och kluriga frågor.

Aktivitetsrunda vid Tegnér

Vill du göra roliga utmaningar? Träning utifrån det du kan göra. Längs spåret 1,5 km i Tegnérområdet finns 12 olika skyltar med olika träningspass. Varje skylt beskriver en rörelse eller en utmaning som ska utföras. På skyltarna finns QR – koder genom dessa kommer du åt filer med film – och ljudinspelningar.

Ladda ner GPX-fil
I de fina skogarna på Duse Udde finns en rolig led för alla. Lek, lär och svara på kluriga frågor

Vandra. Led med lek, lär och klura på Duse Udde , 851.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Ta med hela familjen och gå på spännande promenad. Längs vandringsleden kommer du hitta kluriga frågor, lek-, lärande-, pyssel & knåp- skyltar. Vem har ätit på kotten? Vilken fisk blir störst? Start vid ledtavla vid servicehuset på campingen. Leden har blå färgmarkering. Se upp! Du passerar en trafikerad väg två gånger, första gången är strax efter startskylten. Leden passar äldre barn från sex år och uppåt. Leden är 3,8 km lång och vindlar sig iväg över spänger, upp- och nedför berg. På vissa ställen, där det är brant, där finns det liknande trappor. Leden avslutas vid väg nära campingområdet.

Vandringsleder på Duse Udde
I de fina skogarna på Duse Udde finns en rolig led för alla. Lek, lär och svara på kluriga frågor

GPS-Quiz

Välkommen ut och quiza på Duse Udde eller längst ut på Ekenäs. Quizen pågår från maj till september. För att delta i ett digitalt quiz beger du dig till platsen du vill quiza på och skriver in www.play.gpsquiz.com i webbläsaren på mobiltelefonen, eller letar upp en QR-kod att scanna.

På Duse finns ett quiz ett för för barn och ett för vuxna. Båda startar och slutar vid receptionen på campingen. Quizen är längs den blåa leden på 3,8 kilometer. Detta quiz finns tillgängligt från maj till och med sista september.

Ekenäs

På Ekenäs finns ett quiz för barn och ett för vuxna. Båda startar vid informationskuren intill parkeringen och slutar på utsiktsplatsen vid Sohuvudsudden. Detta quiz finns tillgängligt från maj till och med sista september.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2024-05-28