Vad vill du göra idag? Här finns flera spännande aktiviteter för både stora och små äventyrare
Kontakt

Upplev äventyr

Vill du pröva på något nytt? Säffle är fyllt av roliga aktiviteter, äventyr och upplevelser för både stora och små. Vad lockar dig? Du väljer!

Upplev en spännande färd på dressin genom den långa tunneln i Bollsbyn.

Trampa dressin

Packa picknickkorgen och ta med badkläderna för ett äventyr! Turen tar ungefär tre timmar fram och tillbaka med lite raster för fika eller bad. Sträckan är en del av den ursprungliga banan Åmål-Årjängs Järnväg. Du trampar genom skog, längs sjöar och det mest spännande kommer efter Ömmelns station, den 263 meter långa tågtunneln. Sommartid kan du både fika och övernatta i cafévagnen och de gamla sovvagnarna som finns på plats vid stationen.

Joytrail
Visst vill man gå på promenad med denna mysiga alpacka. Boak in besök och promenad på Väggårdens Alpckaor

Promenera med alpackor

Ta en avkopplande promenad med en alpacka. Du får lära dig mer om dem och de får lära känna dig. En promenad tar cirka 1 till 1 1/2 timmar, tempot beror helt och hållet på alpackorna, kanske de vill äta lite gräs, titta på något eller bara stå och idissla. Ingen promenad är likadan - den är alltid annorlunda. Boka promenad eller andra aktiviteter hos Väggården.

Väggården Alpackor
Bild från banan Svanskog Paintball

Utmana dina vänner

Att spela Paintball ger hög puls, adrenalin och gemenskap! Här gäller att tänka strategiskt, vara flexibel och kommunicera med varandra inom laget utan att röja för det andra teamet vad ni planerar.
Den natursköna banan finns i Svanskog inte långt från Åmål, Säffle och Årjäng. Här finns grillplats med fin utsikt över sjön Öster-Svan, ved och brasa fixar företaget.

Svanskog Paintball
Oavsett om du är intresserad av klättring, vandring, expeditioner, resor, kanot / kajak turer eller camping, har Survival Center rätt utrustning för varje globetrotter.

Pröva något nytt tillsammans

Vill du pröva på något nytt? Fira dig ner för bergsvägg? Gå en endags överlevnadsutbildning? Survial Center Svaneholm har flera aktiviteter som turer med övernattning, tur i kanot- och kajak eller vandring med mera. Survival Center har paket för det perfekta äventyret för dig och dina vänner.

Survival Center Svaneholm
Att rida ute i naturen är en speciell upplevelse. Islandshästar är tåliga, går över stock och sten, över bäckar, genom vatten, klättrar upp och ned för sluttningar.

Ridning för barn, vuxna och nybörjare

Ta dig en ridtur i härlig miljö. På Mormorsgården finns en liten hästflock med hästar för ryttare i olika storlekar, vana eller ovana. Mormorsgården erbjuder ridning för barn, vuxna och nybörjare. Korta turer – små grupper. Ridskola. Bokning! Skicka förfrågan via sms eller meddelande från webbsida. Vägbeskrivning ges vid bokning.

Mormorsgården
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-05-04