Mitt i Säffle centrum finns ett av de bästa vatten för att fiska Gös. Här kan du som fiskarna gör stå på stranden och fiska. Fiskekort köper du online på iFiske.
Kontakt

Fiska

I Säffle finns rika fiskevatten, prova din fiskelycka! Fiska i stora sjösystem, i Vänern eller i stadsmiljö. Mitt i Säffle centrum finns ett av Sveriges bästa fiskevatten för gös. 

Vy över Vänern en sommarkväll, solen har gått ner och fiskarna är på väg med båten till hamn. Vänern erbjuder fantastiska fiskemöjligheter, det finns 35 olika fiskarter i Vänern som gös, sik, gädda och lax för att nämna några arter.

Fiska i Vänern

Vänern, den tredje största insjön i Europa, erbjuder fantastiskt fiske med 35 olika fiskarter som gös, sik, gädda och lax för att nämna några arter. Störst av Vänerlaxarna är Gullspångslaxen, världens största insjölax, som kan väga över 20 kg. Det krävs inget fiskekort för att fiska i Vänern men det finns fiskeregler som måste följas. Fisket är fritt i huvudsak är allt vatten inom 300 meter från fastlandet eller från ö med minst 100 meter längd fritt. Fiskeförbud i frednings-och fiskevårdsområden och förbud av fiske på enskilda arter. Förbud även i utlopp i Vänern. I Säffle gäller fiskekort i utloppet av Byälven. Läs mer i broschyr Fiskeregler i Vänern. På Svenska Fiskeregler finns förenklade regeltexter som fiskeregler längs kusterna och i de fem stora sjöarna Vänern, Vättern, Hjälmaren, Mälaren och Storsjön.

Fiskeregler i Vänern, Länsstyrelsen
Mitt i Säffle centrum, på stranden står en flicka som får hjälp med att fira in fisken som nappat. Foto är från premiärdagen för gösfisket i Byälven, ett av Sveriges bästa fiskevatten för gösfiske.

Fiska Gös i Byälven

Mitt i Säffle centrum i Byälven finns ett av Sveriges bästa fiskevatten för gös . Göspremiären är alltid den första lördagen i juli kl.12.00 - 24.00. Här finns också gädda, abborre, id och brax. Under våren går också slommen/norsen upp i älven. Fisket är uppdelat i 3 olika zoner med olika förutsättningar i varje zon. Fiskekortet köper du online på iFiske. Om du inte kan köpa online kan du köpa hos återförsäljare på Gulf-macken, Karlstadvägen 31.

Säffle Sportfiskeförening
Vy över Harefjorden från en udde nära Säffle stad. Harefjorden har en yta på 15,6 kvadratkilometer och fiskeområdet går ända upp till Högsäter. Via sjön Harefjorden kan du ta båt ända upp till Arvika, Sveriges innersta hamn.

Fiska i Harefjorden FVOF

En av Säffles stora sjöar där du och hela familjen får uppleva ett naturskönt och variationsrikt fiske. Harefjorden är mest känd för sin tillgång på gös, men även abborre och gädda. Fiskekort gäller, endast fiske med handredskap. Förbud mot att fiska gös i hela området från 25 april t.o.m. 15 juni, fångad gös under denna tid ska återutsättas. Information om regler, minimimåt, fiskerätt med mera finns på Harefjordens webb och på iFiske.se. Familjekort / "sommarstugekort" säljs endast av Styrelsen för Harefjordens FVOF. Tillfälliga besökare får medfölja och fiska på detta kort.

Harefjordens FVOF
Bilden är tagen från en av de utsiktspunkter som finns i Lönnskog med vy över skogar och vattendrag. Sjön Björnklammen som ligger i Lönnskog ingår i Långseruds Fiskevårdsområde.

Fiska i Västra Långserud FVOF

Fiska i Björnklammen, Fjälltjärn, Myrsjön, Mögsjön, Siktjärn, Vålungen, Öjesjön. Här får du ett omväxlande fiske i vacker natur, väl lämpat för hela familjen. I dessa sjöar och tjärn finns gädda, abborre, gös och många andra arter. Fiskekort gäller, det köper du på iFiske.
Allt fiske i rinnande vatten förbjudet. Följ givna regler och var rädd om naturen, så blir fisket trivsammare - både för dig själv och andra.

Västra Långserud FVOF
Här ses vy över sjön Mellan-Svan en vacker och solig dag, i bakgrunden sticker åsen Hallandaknatten upp. Svansjöarnas FVO ligger i det natursköna sydvästra Värmland och omfattar bland andra Väster-Svan, Mellan-Svan och Öster-Svan.

Fiska i Svansjöarna FVO

Fiska i Västersvan, Mellansvan, Östersvan, Ämmeskogsjön, Eldan och Lången. De lugna sjöarnas vatten lämpar sig bra för hela familjen. Här det finns bland annat gädda, abborre, björkna, asp, brax, gös och lake. Fiskekort köps online på iFiske. Mer information om pris, möjlighet att hyra båt och återförsäljare med mera finns på Svansjöarnas FVO´s webb. Du är skyldig att ta reda på vilka regler som gäller inom detta fiskeområde, giltigt fiskekort ska medföras vid fiske. 

Fiskekort Svansjöarnas FVO
Svansjöarna FVO
Att fiska är både roligt och spännande, även för de yngre. På bryggan sitter och står tre barn och tittar på sin kompis som metar. Sjön Summeln ligger i västra delen av Kila socken i Säffle kommun.

Fiska i Summeln FVO

Här kan du få gädda, abborre, sutare, brax, gös och mört. Fiskekort krävs. Fiske med drag efter motordriven båt får ske med 1 bete per person i båten. Max 3 gösar med minimilängd 45 cm per båtlag och dygn får fångas. Läs mer om regler på iFiske. Tillgången på gös är måttlig. Gösfiske är förbjudet från 25 april till 15 juni. Fiskekort för Summeln köper du online på iFiske.

Summelns FVOF
Kvällsfiske i solnedgången i Flagorna Fiskevårdsområde. Med fiskekort kan du fiska i de stora sjösystemen som består av sjöarna Glafsfjorden, Sölje- Stömne- och Björnöflagorna.

Fiska i Flagorna FVO

Fiska i södra delen av Glafsfjorden, Sölje - Stömne - och Björnöflagorna. Bra tillgång på stor abborre, gös, gädda samt de övriga i Vänern förekommande fiskarterna. Fisketrappan förbi slussarna i Säffle har gjort att fiskvandringen upp från Vänern kraftigt har förbättrats. Information, regler och köp av fiskekort finns på iFiske.
Säffle Turistinformation säljer fiskekort över disk.

Flagornas FVOF
Närbild på en spinnrulle. I Botungens FVO kan du fiska abborre, björkna och brax.

Fiska i Botungen FVO

Här kan du fiska abborre, björkna och brax. Fiskekort gäller i samtliga sjöar och tjärn inom fiskevårdsområdet utom i södra och norra Basterudstjärn, samt i södra och norra Mölnerudtjärn. Fiskeförbud gäller i samtliga bäckar och rinnande vatten. Se karta, regler och mer information på iFiske. Fiskekort säljes vid: Hillerströms affär, Långserud och Vikinghallen, Nysäter. Det går även att betala med Swish på plats.

Botungen FVOF
Fiska i Glaskogens sjöar, direkt från strandkanten eller från båt som du kan hyra. Här kan du fiska allt från gädda, abborre och gös till öring och röding.

Glaskogens Naturreservat

Upplev det 28 000 ha stora vildmarksområdet med slingrande vattendrag, stora och små sjöar samt vidsträckta skogar. En fanatsisk naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö med fina möjligheter till fiske. Fiskekortet gäller i ett 80-tal sjöar och tjärnar i och omkring naturreservat. Mer att läsa samt köp av fiskekort på Glaskogens webb. Fiskekort kan också köpas på Säffle Turistinformation.

Glaskogens Infocenter
Fiskekort Glaskogens naturreservat
Här har en av fiskarna fått napp, fisken tas av kroken. Sjönsjö ligger i Tveta, den är 8 meter djup, har en yta på 6,34 kvadratkilometer.

Fiska i Sjönsjö FVOF

Fiska gädda, abborre och gös. Fiskekortet gäller för fiske med handredskap såsom metspö, kastspö och pimpel. Under 16 år fiskar man gratis. Fiskekortet är personligt och får ej överlåtas. Reglerna står på fiskekortet som du kan köpa på Säffle Turistinformation eller hos medlemmar i fiskevårdområdesföreningen maila för information till kontaktperson

Blid från populära Nysäters gästhamn.Här finns en av de båtramper som finns i Säffle kommun.

Sjösättningsramper i Säffle

Kommer du med egen båt och vill sjösätta den? Här hittar du sjösättningsramper i Säffle kommun. Säffle kanal sträcker sig från Duse Udde till Arvika via Byälven och sjöarna Harefjorden, Flagorna och Glafsfjorden. Vill du slussa? Se länk nedan.

Trossviken. Storgatan, centralt i Svaneholm/Svanskog

Drössviken, Kila - Väg 545. Nedfart vid skylt Vivas, skylt "Drössviken". Smal grusväg. Rundkörning möjlig, något brant backe. Asfalt. Handikapps-vinsch, handdriven. Båtar upp till 1 ton. Obs! Grynnor i utlopp.

Kila kyrka, Väg 545. Väg till vänster längs kyrkomuren. Grus, betong i vattnet. Båtar upp till 1 ton. Vattendjup ca 80 cm vid normalvattenstånd. Grillplats. Vändplan och parkering uppe vid kyrkan. Regler på anslagstavla.

Kvarnparken, Parkgatan, centrala Säffle. Asfalt.

Nysäters gästhamn, V. Nysäter- Hamndjup 3 m. Betong. Något brant nedfart. Obs! Kort betongklack i vattnet! Sjökort 134 NW,

Tingvallastrand, nedfart vid Brucegatan. Bryggerigatan, centrala Säffle. Betong.

Ideberget, mellan Duse Udde och Säffle stad. Betong.
WGS84 59°5'19.4"N 12°53'51.3"E

Ekenäs gästhamn, Värmlandsnäs -Hamndjup 2 m. Asfalt. Betong. Sjökort 133 NW 58°53,8 N, 13°14,0 E. Insegling från öster, "Småklubbarna". Muddrad ränna genom vassen.

Flå, nära Säffle gästhamn- Hamndjup 2 m. Asfalt. Betong. Sjökort 134 NW.

Slussning, Säffle kanal
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-10-10