God mat läggs upp på tallrikarna. Oavsett om det gäller lunch eller en senare middag finner du ett varierat utbud i Säffle med omnejd, allt från husmanskost till asiatisk mat..
Kontakt

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.

Välkommen till Galna Tuppen - mötesplatsen där alla trivs och nya minnen skapas i en resa med smak i fokus.

 Galna Tuppen

Ät gott på Galna Tuppen. På charmiga "Tuppen" serveras lunch, middag, drinkar och kaffe. Bordsservering. Sommartid kan du välja att sitta på den härliga uteserveringen. Boka bord. Roa dig på Galna Tuppen här arrangeras musikuppträdande, After Work och Quiz.

Galna Tuppen

RomaRe

Här serveras den bästa pizzan. På meny hittar du också pastarätter och frestande efterrätter. Allt är tillverkat från grunden av både svenska och italienska råvaror. Modernt, hållbart, ekologiskt och kvalitativt "take away".

Njut av den bästa romerska pastan och pizzan i modern version på RomaRe
RomaRe - Italian Tasty Food
Ät gott på kvällen i den mysiga hotellbaren, Royal Bar. Här serveras rätter som Black Rock Grill och annat gott.

Royal Bar

Här serveras mat och dryck för hela familjen med meny som varierar allt efter säsong. I den mysiga och ombonade puben serveras bland annat Black rock grill. Hotellet ligger centralt med gångavstånd till shopping, bio och teaterlokaler.

Royal bar - First Royal Hotel
På Grön Ko i Värmlandsbro finns även Café & Restaurang med ett flertal vällagade varmrätter där den klassiska svenska husmanskosten står i centrum.

Grön Ko Café & Saluhall

En riktig pärla, väl värt ett stopp för mat och fika. God och smakrik klassisk svensk husmanskost. Handla delikatesser, lokalproducerat från Grön Ko´s egna gårdar och andra värmländska produkter. 40 sittplatser på övervåningen, liten uteservering.

Grön Ko Cafe & Saluhall
Pizzan är serverad på Svanskog Pizzeria Gyllene Svanen. På bild ses "Mor i skutan", en bland flera utsökta pizzor och maträtter som finns på menyn. Se till att boka plats och deg, besökare åker långväga för den goda matens skull.

Svanskog Pizzeria - Gyllene Svanen

Besökare åker långväga till Svanskog för att njuta av de goda pizzorna. Räkpizzan "Mor i skutan" är mycket populär val det finns också andra goda rätter att njuta av. Degen tar fort slut så var ute i god tid och boka din deg och plats. Följ Svanskog Pizzeria på Facebook för öppettider och meny.

Svanskog Pizzeria - Gyllene Svanen
Välkommen till Restaurang Fyren som precis som det låter är en fyr, med underbar utsikt mot Vänern. Här kan du avnjuta en god lunch och middag eller varför inte både och?

Fyren Duse Udde

Restaurangen ligger vackert vid Vänerns strand på Duse Udde. Njut av god lunch eller god middag och den magnifika utsikten över Vänerns böljande blå vatten. Restaurangen är sommaröppen. För öppettider se Fyren Duse Udde på Facebook.

Fyren Duse Udde
"Bra mat har sitt ursprung i en god förståelse för råvarans makt. Något varenda framgångsrik kock känner till. Vad man gör av den kunskapen är det som skiljer alla världens kök åt" - Krokstad Herrgård

 Krokstad Herrgård

Här skapas det måltider av Värmlands råvaror som blir minnesvärda smakupplevelser. Ta med din familj, vänner och ät gott. Boka bord senast dagen innan. För en extra upplevelse, boka det populära paketet Cookalong med övernattning. Krokstad Herrgård är med i White Guide.

Krokstad Herrgård
Pizzan är serverad. Här finns inga bestick det är att äta med händerna. Det gäller att komma i tid för att få en god "wedbränd" pizza på Wedbränt på Wiksfors Bruk

Wedbränt

Vedugnsbakad pizza. Denna pizzeria i bruksmiljö är mycket populär, degen tar fort slut så var ute i god tid för att få njuta av ”wedbränt bröd med lite ost”. Här finns mycket att se medan du väntar. Öppet sommartid, även då och då under vår och höst. Följ "Wedbrant" på Instagram för öppettider.

Wedbränt
På den stora uteserveringen på Restaurang Ekenäs trivs gästerna gott och njuter av mat och den härliga vyn över Vänern.

Restaurang Ekenäs

Upptäck vackra Ekenäs! Här finns restaurang och café, gästhamn och camping. Njut av god mat med en strålande utsikt över Vänern, det finns gott om plats både inne och ute. I cafeét vid gästhamnen kan du fika eller äta något snabbt och gott från grillen. För uppdateringar se även Restaurang Ekenäs på Facebook.

Restaurang Ekenäs
Lurö Krog är skärgårdskrogen med lokala råvaror i pannorna! Här serveras rätter tillagade av fisk från Vänern, kött från djur som betat i skärgården och svamp, grönsaker och bär från Lurö.

Lurö Gästhärbärge & Krog

På Lurö Krog äter du god mat av lokala produkter som fisk från Vänern, svamp och grönsaker från Lurö. Frukostbuffé, lunch och middag beställs under säsongen. Från midsommar till mitten av augusti serveras á la carte till lunch och middag.
Öppet: Maj till september/ oktober. 1 timmes båtfärd från Ekenäs.

Lurö Gästhärbärge och Krog
Vy över del av Luröbryggan ut mot Vänern. Här kan du sitta både ute och inne och avnjuta allt från smörstekt gös från eget fiske till kalkon från Adelsnäs.

Luröbryggan - mitt i Vänern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Luröbryggan serveras allt från smörstekt gös till hamburgare, goda efterrätter och gott kaffebröd. Vandra, gå på upptäcktsfärd, besök gårdsmuseet med gamla bruksföremål från fiske och mycket mer. Sommaröppen. Dagliga turer går från Ekenäs gästhamn till Lurö från midsommardagen till augusti ut. Förbokning gäller!

Luröbryggan - mitt i Vänern
sallad från smörgåsbutiken

Smörgåsbutiken

Längs vägen mot Duse och Krokstad finns Smörgåsbutiken. Här hittar du goda sallader, mackor och baguetter att ta med på utflykten. Måndag till fredag serveras en vällagad lunchbuffé.

Smörgåsbutiken
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-10-03