Bild
Kontakt

Företagsanslutning

I dagsläget har vi tre typer av tjänster i fibernätet som också finns tillgängliga till företag.

Anslutningskostnad för företag

affärslokaler / företagshus / industrilokaler

Anslutningskostnad: Från 20 000kr exklusive moms.

Kontakta oss gärna för mer information avseende anslutningsmöjligheter, fastighetsnät, gränssnitt mellan fastighet och SäKom, eller för att få en offert med en sammantagen kostnad.

Detta ingår i en fastighetsanslutning för företag och flerfamiljshus

En anslutning till Säffle fibernät innebär att du får ett fiberpar framdraget till din fastighet. Anslutningen sker i en anslutningspunkt (en låda) som monteras upp på väggen i förslagsvis källaren eller annan lämplig plats. Placering sker i möjligaste mån i samråd mellan SäKom och fastighetsägaren.

Vidare får fastighetsägaren själv montera ett fastighetsnät, som går från källaren till samtliga lägenheter/lokaler i byggnaden. Fastighetsnätet avslutas med en mediaomvandlare vid slutpunkten (t.ex. i hallen i en lägenhet) som är nödvändig för att kunna ansluta utrustning i hushåll och lokaler. Mediaomvandlaren tillhandahålls vid installtion utav SäKom.

När anslutningen är på plats ansvarar SäKom för för nätet fram till och med anslutningspunkten och sköter service och underhåll fram till anslutningspunkten, fastighetsägaren ansvarar således för fastighetsnätet efter överlämningspunkten.

Efter avslutat byggnation kan du köpa tjänster från de tjänsteleverantörer som finns i Säffle fibernät. De flesta tjänsteleverantörer erbjuder fibertjänster för både privat- och företagsverksamheter. Utbudet av leverantörer och tjänster förändras hela tiden och utvecklas. För uppdaterad information kring tjänsteleverantörernas utbud besök bredbandswebben.se Länk till annan webbplats.

Kontakt
  • Säffle fibernät - SÄKOM

    Expedition Säffle fibernät

    SÄKOM

    0533-68 11 10

    Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-05-24