Bild
Kontakt

Ansluta villa i tätort

I korta drag innebär en anslutning till Säffle Fibernät att du i anslutningspriset får ett fiberpar framdragen till din fastighet. Anslutningen sker i en så kallad anslutningssats (låda) som monteras på husväggen utomhus. Placeringen sker i möjligaste mån efter överenskommelse mellan fastighetsägaren och Säffle Fibernät.

I anslutningsavgiften ingår också en installation inomhus för att möjliggöra köp av tjänst. Du får då en så kallad mediaomvandlare/CPE installerad, där fibern sedan kommer in från utsidan av väggen.

När anslutningen sedan är på plats tar Säffle Fibernät ansvar för nätet fram till och med anslutningssatsen, som monterats på väggen utomhus. Det innebär att Säffle Fibernät ansvarar för service och underhåll fram till den samma. Ansvaret för inomhusinstallationen övergår till fastighetsägaren efter utförd och godkänd installation.

När byggnation av nät fram till din villa inklusive inomhusinstallationen är slutförd och godkänd kan du börja köpa tjänster. Tjänsteutbudet kan du ta del av genom att klicka dig vidare till tjänsteportalen. Tjänsteportalen når du genom att ansluta din dator (PC) till internetuttaget i "fiberdosan" märkt "Lan1" på väggen och starta en webbläsare (Explorer, Firefox eller liknande).

Vad kostar en anslutning?

(enfamiljshus / radhus / kedjehus)

När vi projekterar och bygger fiber i ett område inom Säffle tätort erbjuder vi dig som ägare till enfamiljshus, radhus eller kedjehus en anslutning med två (2) finansieringsalternativ:

Alternativ 1, 20 000 kr mot faktura 30 dagar netto:

Anslutningsavgiften är en engångavgift, inklusive moms och gäller inom ett av oss angivet område.

Alternativ 2, Delbetalning 12 eller 24 månader kostnadsfritt

Alternativ 1 har möjligheten att delbetalas på 12 eller 24 månader. Hela kostnaden är räntefri och det tas inte ut några uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Betalning erläggs med 30dagar netto via faktura. Prisexempel delbetalning 12 månader: 20.000kr fördelat på 12 månader= 1667kr/mån. För att kunna delbetala din anslutningsavgift måste en ansökan om delbetalning göras. Därefter görs en kredituppgiftskontroll utav Säffle Fibernät innan du kan få din delbetalning godkänd.

För radhus-ägare kan vi även lämna offert för en sammantagen kostnad för samtliga hushåll i radhuslängan.


Kontakt
  • Säffle fibernät - SÄKOM

    Expedition Säffle fibernät

    SÄKOM

    0533-68 11 10

    Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-04-26