Bild
Kontakt

Digital Musikstudio

I vår digitala musikstudio håller vår pedagog Oscar i fyra olika kurser; Låtskrivar verkstad, Beats och Loopar, Digital Musikproduction och Komposition och Arrangemang. Läs mer om varje kurs nedan och hör av dig till oss om du har några frågor.

Anmälan Digital Musikstudio

*Alla kurser nedan utgår från elevens egna idéer och önskemål.

Låtskrivarverkstad: Här kan du lära dig grunderna i låtskrivande och musikproduktion. Vi skapar musik tillsammans och går vi igenom olika inspelning, mix och masterings-tekniker på en nivå från nybörjare till en mer avancerad nivå. Vi erbjuder även tillfällen att vara med på större inspelningar på skolan om man vill fördjupa sig lite i inspelningsteknik. Du behöver inte kunna spela något instrument för att vara med i kursen.

Beats och Loopar: I den här kursen utgår vi från färdiga loopar och utforskar olika tekniker och sätt att kombinera dem och vilka effekter det får i musiken.

Digital Musikproduktion: I kursen får du lära dig att producera egen musik från grunden i datorn. Du får testa hur samplers och synthar fungerar och hur de kan användas inom musikproduktion men också hur olika effekter fungerar och hur de kan användas vid mixning för att uppnå önskad ljudbild. Med de kunskaper du får kommer du att kunna skapa egna beats och egna låtar i olika genrer.

Komposition och Arrangemang: I den här kursen lär vi oss olika tekniker för att komponera och arrangera musik. Vi lär oss om musikteori och hur teorin kan användas för att skapa musik. Vi jobbar med noter, och andra sätt att skriva ned musik, både i datorn och med papper och penna. Det krävs inga förkunskaper. Du kommer att få testa olika tekniker och sätt att skapa och skriva ned musik. Kursen är också en möjlighet att lära sig mer om musikteori. Kompositionerna och arrangemangen spelas sedan in i den digitala musikstudion.

Maja i Digitala musikstudion

Kulturskolan använder sig av StudyAlong som katalogverktyg. I kurskatalogen kan du se alla kurser som finns tillgängliga att anmäla sig till. Både vårdnadshavare och elever måste skapa ett konto i StudyAlong då ni fått en plats i en kurs.

Om kursen är fullbokad rekommenderar vi att du gör en intresseanmälan så att vi kan kontakta dig då det finns en ledig plats.

StudyAlong information för elever
StudyAlong information för vårdnadshavare
Senast uppdaterad • 2023-10-10