Bild
Kontakt

Lokala delikatesser

Du som uppskattar fantastiska smakupplevelser kommer inte bli besviken i Säffle. Smaklig måltid!

Grön Ko i Värmlandsbro

Grön Ko Café och Saluhall

 • Brovägen 23, Värmlandsbro

I ett charmigt stationshus från 1879 hittar du Grön Ko Café och Saluhall. Här stannar både Säfflebor och turister för att avnjuta en vällagad lunch eller hembakad fika. Missa inte morotskakan! I saluhallen kan du köpa lokalproducerat nötkött från Grön Kos egen gård och andra utvalda producenter i närområdet.

Holgers konditori

 • Stortorget

Precis vid Stortorget ligger mysiga Holgers Konditori som troligtvis är den verksamhet i staden som varit längst tid i samma lokal. I detta anrika café säljs dagsfärskt matbröd, kakor, bullar och smarriga tårtor. Allt som bakas hos Holgers tillagas i den 100 år gamla stenugnen.

RomaRe

 • Perssons gränd 4

Njut av äkta romersk pizza och pasta och himmelskt goda desserter. Restaurangen drivs av Emanuela Vaiti och Giuliano Fabbrianesi som flyttade från Rom till Säffle för snart 10 år sedan med ambitionen att introducera det traditionella romerska köket i en modern version.

Esters café

 • Ed, Långserud

Det här populära caféet lockar såväl stora som små gäster. Här serveras lunch, fika och, kanske allra viktigast, glass i stora lass! Det finns även en barnbutik med böcker, leksaker, spel och massa annat kul.

 

Mer läsning

Restauranger
Caféer
Säffle Stories: Grön Ko
Kontakt
 • Säffle Turistinformation

  Säffle Turistinformation

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2023-06-22