I Gillberga Hembygdsmuseum finns en, för Värmland unik avdelning, en Polisstation med gammal polisutrustning från Polisen i Säffle och Karlstad.
Kontakt

Museum

Starwars, tändkulemotorer, konst, historia eller landsbygdsmuseum? I Säffle finns flera intressanta museum och hembygdsgårdar!

The House of battles är ett unikt museum, här kan du som gillar fantasy lätt spendera flera timmar. Hyllor är fyllda av Star Wars-figurer och saker och ting från Sagan om ringen och mycket mer.

The House of Battles

Ett måste för alla Star Wars- och Saga om ringen-fans, ja alla som gillar fantasy och lego. Se den fantastiska samlingen av figurer och rekvisita från Sagan om ringen-filmerna och hyllmeter med Star Wars legofigurer. För att inte tala fotoväggarna där ägare poserar med kända och mindre kända skådespelare från hela världen. Boka ditt besök!

The House of Battles
Säffle Marinmotormuseum - ett mecka för alla motorälskare! På bilden ses en stor uppvisningsmotor. Denna motor har varit reservmotor till Bogserbåten Tingvalla.

Säffle Marinmotormuseum

Du kan ta dig till Säffle Marinmotormuseum med både bil och båt. Säffle kanla går precis intill museet. På museet finns ungefär 200 gamla båtmotorer av varierande slag. Utom och inombordsmotorer. Även endel foton och dokumentation om främst Billeruds flotta, samt lite sjöfartskuriosa. Boka in ditt besök.

Säffle Marinmotormuseum
I Kulturladan på Värmlandsnäs får du både aha-och "hahaha"-upplevelse. Här finns många roliga, intressanta och spännande ting från förr till nutid.

Kulturladan på Värmlandsnäs

Här har du museet som speglar utvecklingen på landsbygden från gamla tider till dagens högmekaniserade jord- och skogsbruk. Ett roligt museum där föremål och minnen från skutskeppare, fiskare, lanthandlare och andra näringsgrenar finns i samlingarna. I den intilliggande Ölseruds kvarn mals bygdens närproducerade spannmål till gott mjöl för bakning av matbröd. I sommarcaféet serveras smörgås på detta matbröd och annat gott. Visning av museet kan bokas året runt.

Kulturladan på Värmlandsnäs
Huset var ursprungligen uppförd cirka 1805 i Djupviken i Östra Kila. Den flyttades och återuppfördes vintern 1930-1931 på nuvarande plats

Hembygsgårdar och hembygdsmuseum

Det finns flera hembygdsgårdar som har samlingar av bruksföremål och ofta fina utställningar. På bilden ses Säffle Hembygdsgård.
Information om öppettider och kontaktuppgifter, se länkar nedan.

Svanskog Hembygdsgård
Gillberga Hembygdsmuseum
Långserud Hembygdsgård
Säffle Hembygdsgård

Fler museum du inte får missa

Museijärnvägen och stationshuset i Svanskog
Polisstationen i Gillberga Hembygdsmuseum
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-10-10