Kontakt

Cellcomb driver utvecklingen mot en ny standard

På Cellcomb är man specialister på hållbara produkter för korttidsbruk inom livsmedels-, sjukvårds- och hygienindustrin. Vi träffade Patrik Bohlin, produktionschef, för att bekanta oss lite mer med Säffleföretaget som imponerar på omvärlden med sina innovativa och miljövänliga produkter.

Företagets produkter har en bred användning i samhället – från lösningar för inkontinensvård så som bindor och blöjor till sängkläder och tvättlappar till sjukvården. När det kommer till exempel på specifika produkter som Cellcomb har utvecklat från idé till färdig produkt nämner produktionschefen Patrik Bohlin livsmedelsabsorbenter som en betydande prestation.

Våra livsmedelsabsorbenter, så kallade food pads, förbättrar hållbarheten på livsmedel och är ett miljövänligt alternativ då de är helt cellulosabaserade. Vi har produkter som är certifierade för kompostering, men vi arbetar just nu med att göra dem ännu bättre, berättar han.

Särskiljande för alla Cellcombs lösningar är att de i största möjliga utsträckning bygger på förnybara råvaror.

Produktutveckling

Patrik understryker vikten av produktutveckling inom Cellcomb. Trots deras storlek är företaget snabbt att anpassa sig och utforska nya möjligheter.

Vi jobbar mycket med produktutveckling sett till vår storlek. Vi är små men vi har lätt att ställa om våra maskiner för att testa olika saker, säger han.

Patrik delar också insikter om företagets arbetskultur och medarbetarnas egenskaper.

Vårt team här på Cellcomb är framåt, hungriga, vill något och framförallt så är de trevliga. Framåtandan och drivet är egenskaper som vi värdesätter hos våra medarbetare, berättar han.

En positiv tillväxt

När det gäller framtiden är Patrik mycket positiv.

Vi växer. Vi har en 20-procentig ökning år 2023 jämfört med 2022 och vi tror på en fortsatt tillväxt inom de nästkommande åren. Vi är särskilt förhoppningsfulla kring våra livsmedelsabsorbenter och sjukvårdsprodukter där våra kunder ställer allt högre krav på produkterna, avslutar Patrik med entusiasm.

Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-08