Bild
Kontakt

Blue Ocean Closures vill förändra förpackningsindustrin

I Blue Ocean Closures anläggning i Säffle produceras egendesignade skruvkorkar och lock av biobaserade fiber. Företaget är först i världen med att erbjuda den här typen av produkter och har därför fått stor internationell uppmärksamhet

Bolaget startade i november 2021 och etablerade den första utvecklings- och produktionsanläggningen i Säffle i juli 2022.

- Vår vision är att minska plastföroreningar globalt och reducera koldioxidutsläpp genom högkvalitativa produkter som är helt biobaserade, nedbrytbara i hav och natur, återvinningsbara, kostnadseffektiva och skalbara, berättar Ulrika Evermark, Community Manager.

De nytänkande lösningarna har genererat internationell uppmärksamhet och redan nu arbetar man med flera globala varumärkesägare i olika marknadsssegment, bland annat Pernod Ricard som äger The Absolut Company.

I samarbete med ledande industriella partners, ALPLA och Glatfelter, utvecklar vi produktionsteknologier för att möjliggöra att globala varumärken såsom The Absolut Company kan minska sin klimatpåverkan. Produktutveckling pågår för att ersätta skruvkorken på den ikoniska Absolutflaskan med en fiberbaserad lösning, säger Ulrika Evermark.

Gott samarbetsklimat

Valet att förlägga fabriken just i Säffle har mycket att göra med det goda samarbetsklimatet i vår region.

Som ett litet företag med stora ambitioner att växa är samarbetet lokalt med både kommunen, regionen och andra företag helt avgörande. Leverantörer, verkstäder, fastighetsägare och andra är otroligt hjälpsamma och måna om oss och vi har mötts av ett stort lokalt intresse. Det är också en plats som vi med stolthet tar emot utländska gäster på, med närhet till Vänern och vacker natur.


Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-08