Bild
Kontakt

BVT Sweden - bolaget som tar Säffle ut i världen

Möt företaget som startades av en grupp drivna ingenjörer och som fem år senare har blivit en världsledande leverantör av ångventiler.

BVT Sweden grundades år 2018 och idag återfinns deras innovativa ångventiler i fabriker över hela världen. Bara under år 2022 levererade man ventiler till närmare 30 olika länder. Företaget driver just nu en rad spännande projekt, bland annat i Brasilien där en massafabrik planerar att förädla skogsråvara till kläder.

Vi har levererat ångventiler till världens största massafabrik för textilfibrer som är under uppstart i Brasilien. Normalt används pappersmassa för att tillverka papper och kartong men här planerar man att göra kläder av massan istället för att använda bomull. Ett nytt och mycket intressant sätt att förädla skogen, konstaterar Lars Wall, marknadschef på BVT Sweden.

I Sverige är BVT Sweden med i flera projekt där man energieffektiviserar pappersbruk och kraftvärmeverk genom att uppdatera ventilsystemen.

Del av en stolt historia

Ångkonditionering har varit en del av Säffles historia i över 100 år. BVT Sweden och flera andra Säffleföretag är sprungna ur företaget Källe Regulatorer som grundades av Dr Torsten Källe på 1920-talet.

Den tekniska innovationsförmågan och kunskapen att utveckla ventiler är mycket god här i Säffle. Här har vi experter med över 30 års erfarenhet av turbinbypass, ångkonditionering, temperaturkontroll, design och tillverkningsprocesser. Vi inspireras av Säffles industrihistoria, bland annat Christian Storjohann som lade grunden till det som idag är Billerudskoncernen. Hans devis ”Inte en dag utan framsteg” är något som präglar BVT Sweden, av berättar Lars.

 

Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-21