Förberedande utbildning industri
Kontakt

Förberedande utbildning Industri

Säffle Kommun erbjuder yrkesvuxutbildningar inom områden som är bristyrken på arbetsmarknaden. Syftet är att ge vuxna personer en utbildning som kan göra dem anställningsbara inom yrken där det finns brist på utbildad personal.

Säffle Lärcenter erbjuder därför en förberedande utbildning inom industri som ger dig de förkunskaper du behöver för att senare kunna läsa en av våra industriutbildningar inom yrkesvux.

Vad leder utbildningen till?

Efter den förberedande utbildningen har du möjlighet att söka Industriteknik grund, CNC-operatörsutbildningen eller svetsutbildningen.

För vem passar utbildningen?

Den förberedande utbildningen passar dig som vill få en inblick i hur det är att jobba inom industrin men saknar förkunskaper som krävs för att påbörja de reguljära utbildningarna.

Förkunskapskrav

Pågående Sfi C.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen ges på heltid under 10 veckor och vi varvar teori med praktiskt arbete i verkstaden där du får lära dig att arbeta med och bearbeta metall på olika sätt, till exempel svetsa, skära och borra. Du kommer också få veta mer om hur det är att jobba inom olika typer av industrier genom att vi gör studiebesök på olika arbetsplatser.

Det sätts inget betyg på utbildningen, men du kommer få ett kursintyg.

Studieekonomi

Utbildningen berättigar studiemedel från CSN.

Kursstart

 

Ansökningsperiod

Kursstart

Löpande

22 april 2024


Kurs

Poäng

Kurskod

Orienteringskurs industri

100p

KGYORI11C

Orienteringskurs yrkessvenska

100p

KGYORI11F

Ansök till Säffle Lärcenter
Kontakt
Senast uppdaterad • 2024-04-03