Bild
Kontakt

Jessica förenar teknik och kommunikation i finstämd symfoni

För ett par år sedan bytte Jessica Johansson lägenhet och karriär i Göteborg mot hus och en chefstjänst på Somas i Säffle. Ett modigt beslut som hon idag är glad över att hon tog.

Jag hade hört talas om företaget Somas ett flertal gånger, men det var först när jag var mammaledig och började fundera över min situation som jag faktiskt surfade in på hemsidan. Jag gillade vad jag såg, kontaktade Somas och ett år senare så började jag som chef på marknadskommunikationsavdelningen, berättar Jessica.

Jessica beskriver sitt jobb som en ständig strävan efter att leverera förväntad information till rätt person vid rätt tidpunkt och på rätt plattform.

Jag anser att kommunikation och information aldrig är något man blir färdig med. Det finns ett ständigt driv i att nyfiket och med kundens ögon titta på våra produkter och tjänster och försöka hitta rätt kommunikation, förklarar Jessica.

En vanlig arbetsdag för Jessica handlar till stor del om att prioritera inkomna ärenden och arbeta med olika pågående projekt.

Just nu är det mycket arbete med ett nytt intranät som vi ska släppa inom en månad men också med en ny hemsida som bör finnas på plats i årsskiftet. Där i mellan planerar vi för annonser och mässor, skapar ny teknisk dokumentation och förvaltar och uppdaterar befintlig dokumentation.

Utbildad maskiningenjör

Att få använda sin tekniska bakgrund som maskiningenjör i kombination med sin passion för kommunikation och ledarskap ger Jessica energi i arbetet. Hon motiveras även att se sitt team växa och att deras insatser gör verklig skillnad.

Jag drivs av att se individer växa och att få ett team att arbeta mot samma mål. Jag blir gladast när jag ser att något som vi ”skapat” gör skillnad för någon annan exempelvis i säljprocessen. Jag tror jag är mest stolt över att se att det finns en större medvetenhet kring vikten av kommunikation. Att varje avtryck vi gör räknas, oavsett om det handlar om intern kommunikation eller extern.

Trivs nära vatten

Utanför kontoret trivs Jessica i naturen, särskilt i sällskap av sin hund. Favoritpromenaden går från Solparken in mot stan längs älven. Under det senaste året har hon även tagit upp karate och finner glädje i att utmana både kroppen och sinnet genom träningen.

Till dem som funderar på att flytta till Säffle har Jessica ett tydligt råd.

Våga ta steget! Närheten till allt, rymligheten som finns, tillgängligheten till aktiviteter, anläggningar och naturen är oslagbar. Att börja om på ny plats kan vara utmanande, att skapa ett längre avstånd till vänner kan vara skrämmande men väl på plats och med alla vänliga och sköna människor runt omkring så är det värt det!

Läs mer om Somas
Möt fler av Säffles modiga företagare
Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-20