Bild
Kontakt

En framgångsrik resa för Btisam Sakhi

Btisam Sakhi har en minst sagt inspirerande resa att berätta om. Hennes mod och driv har lett henne från hemlandet Marocko till Sverige där hon idag har en spännande karriär på Cellcomb i Säffle.

Efter att ha lämnat hemlandet Marocko bodde Btisam Sakhi och hennes familj i Italien i nio år. Trots ansträngningar hade Btisam svårt att hitta stabila jobbmöjligheter och år 2017 tog familjen därför beslutet att flytta till Sverige, närmare bestämt till Säffle.

Ett av Btisams första steg på vägen till integration var att lära sig svenska. Hon registrerade sig för Svenska för Invandrare (SFI) och ägnade två år till att förbättra sina språkkunskaper. Därefter påbörjade hon en utbildning till maskinoperatör.

Som invandrare är det viktigt att man lär sig språket, kommer ut på arbetsmarknaden och lär känna svenska personer. Jag har varit på SFI och informerat eleverna om detta och om maskinoperatörsutbildningen som jag gick, berättar Btisam.

Arbetslivet på Cellcomb

Efter avslutad utbildning fick Btisam möjlighet att göra praktik på Cellcomb, ett företag specialiserat på hållbara produkter för korttidsbruk inom livsmedels-, sjukvårds- och hygienindustrin. Två månader senare fick hon ett erbjudande om att bli anställd maskinoperatör vilket hon tackade ja till.

Det är roligt att vara här på Cellcomb. Jag har trevliga kollegor och jag har aldrig upplevt att jag är en invandrare. Cellcomb vill hjälpa oss som kommer från andra länder och det är jättebra tycker jag, säger Btisam.

Söker drivna personer

När Cellcomb utlyste en tjänst som kvalitetstekniker sökte Btisam och fick den. Idag jobbar hon som kvalitetsingenjör där hon ansvarar för att säkerställa att företagets produkter uppfyller kundkrav och följer relevanta regelverk. Patrik Bohlin, produktionschef, berättar att Btisam hade helt rätt profil för tjänsten.

Här på Cellcomb värdesätter vi personer som har en framåtanda, ett driv och en vilja att vara med och utveckla och det är egenskaper som Btisam besitter, förklarar han.

Trivsamt småstadsliv

När Btisam inte är upptagen med sitt arbete som kvalitetsingenjör ägnar hon sin fritid åt att träna på gym och umgås med sin man och sina två barn på 7 och 11 år.

Jag trivs bra i en lite mindre stad som Säffle, speciellt eftersom allt är så nära här. Det är en bra plats för oss som har barn, avslutar Btisam.

Läs mer om Cellcomb
Möt fler av Säffles modiga företagare
Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-20