Soldaten
Det bekymmersfria livet på plussidan

Vi vet att det kan ta emot att lämna en bostad där du levt och skapat minnen under många år. Vi vill göra det lite enklare att ta steget genom att erbjuda en boendeform där trygghet, gemenskap och välbefinnande står i fokus.

I vårt 55+boende Soldaten bor du i moderna hyreslägenheter med centrum runt hörnet och en trädgård som erbjuder en lugn oas med soliga sittplatser, boulebana och grönska.

Intresseanmälan

Sugen på gemenskapen och det goda livet i Soldaten? Anmäl ditt intresse här!

Livsstil

Här finner du en lugn och stillsam oas, med stadspulsen runt hörnet. Läs mer här!

Tillgänglighet

Soldaten erbjuder bra tillgänglighetsanpassade lösningar. Ta reda på mer här!

Frågor och svar

Hur stora blir lägenheterna? När är det dags för inflytt? Här finns svaren!

Se broschyr för Soldaten

Livskvalitet

Soldaten erbjuder en boendeform där det praktiska inte behöver ta så stor plats i vardagen. Glöm gräsklippning, snöskottning och renovering. Fokusera på att njuta ordentligt av livet istället.

Gemenskap

Soldaten ger dig möjlighet till umgänge med grannar som är i samma fas i livet som du är, eller fantastiska stunder med barnbarnen på besök. På Soldaten finns trivsamma sällskapsytor både inomhus och utomhus.

Spa och relax

I Soldaten har du tillgång till byggnadens egen, nybyggda relaxavdelning där du kan njuta av härliga bastubad under årets kalla månader.

Stadspuls

Butiker, restauranger, caféer, gym, simhall - Soldaten ligger i centrums sydöstra del med närhet till stadskärnan och ett brett serviceutbud.


Utforska Säffle

Klicka dig vidare och upptäck allt det som Sveriges yngsta stad har att erbjuda inom mat- kultur- och fritidsupplevelser!

Vänern och skärgårdar

I Säffle kommun ligger två skärgårdar varav Lurö skärgård, som är en av Sveriges mest magnifika sötvattenarkipelager, är känd långt utanför Sveriges gränser för sin historia, vackra natur och säregna fauna och flora.

Bibliotek

Säffle bibliotek är en mötesplats och demokratisk arena för alla. Här finns kunskap, upplevelser och avkoppling. Biblioteket finns alltid nära dig, digitalt, genom kommunens biblioteksbuss och Boken kommer. Det är öppet för alla och gratis.

Medis — teater, musik och scen

Medis är Säffles kulturpärla, vackert beläget vid Byälvens strand. Säffle kan mäta sig med många större städer tack vare Medis breda kulturutbud.

Badplatser

I Säffle finns många trevliga badplatser urspridda i kommunen. På denna sida hittar du en sammanställning över Säffles badplatser.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningen.

Simhall

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Aktiviteter

Ta en fisketur, gör upptäcktsfärder till fots, i norr och väst har vi rika fiskevatten och skogar för härligt friluftsliv . Vandra i naturreservat, på skärgårdsö eller längs pilgrimsled, cykla, bada och trampa dressin, paddla kanot och kajak. Lurö skärgård, den magnifika sötvattenarkipelagen är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.