Bild
Kontakt

Grattis till årets kulturpristagare och kulturstipendiat!

Kulturnämnden i Säffle kommun har beslutat att 2023 års kulturpris tilldelas Björn Larsson och Therese Olsson Hugosson. Årets kulturstipendiat är Oscar Johnzén. Stort grattis önskar Säffle kommun!

Motiveringar

Björn Larsson

Björn Larsson har med sin starka koppling till Vänern under många år bidragit till att tillgängliggöra ett viktigt kulturarv i Säffle kommun, främst rörande fiske, sågverk och sjöfart. Inte minst har Björns dokumentation kring livet på
Luröskärgården och byn Gaperhult haft mycket stor betydelse.

Therese Olsson Hugosson

Therese Olsson Hugosson har under sina tio år i Säffle kommun hunnit berika vårt kulturliv på ett mycket förtjänstfullt sätt. Som musiker, pedagog och kulturentreprenör har Therese genom sin gärning främst inom den värmländska folkmusiktraditionen, tillfört folkbildningen i alla åldrar stort värde.

Oscar Johnzén

Oscar Johnzén visar en hög ambitionsnivå i sin vilja att utveckla både sitt musikskapande och sitt fotografi. Oscar har med sin kreativa drivkraft omfamnat flera olika musikgenrer och deltagit på UKM med sina fotografier.

Kulturnämnden i Säffle uppmuntrar Oscar till fortsatta studier och önskar honom all lycka i sitt fortsatta konstnärskap.

Vinnarna av kulturpriset samt vinnare av kulturstipendiet med blommor och diplom

Björn Larsson, Oscar Johnzén & Therese Olsson Hugosson

Kontakt
 • Kulturnämnden

  Registrator

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Ulf Berglund

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-20