Bild
Kontakt

Nu fortsätter satsningen på den populära nattfotbollen i Säffle bollhall

Nattfotbollen i Säffle Bollhall startade hösten 2022 av arrangören Säffle SK med stöd av Säffle kommun. Tanken bakom aktiviteten har varit att skapa en trygg och meningsfull fritid för ungdomar, locka in fler unga i föreningslivet, öka den fysiska aktiviteten samt skapa ett sammanhang för unga som kan bidra till att förebygga utanförskap, kriminalitet och ohälsa. I höst fortsätter satsningen.

För att fortsätta ge fler ungdomar en meningsfull fritid och skapa fler trygga miljöer fortsätter Säffle SK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., med stöd av Säffle kommun, att organisera den populära nattfotbollen i Säffle bollhall under hösten 2023. Nattfotbollen har bjudit på stora mängder fotboll och glädje. Omkring 50 till 60 ungdomar har samlats på fredagskvällarna i bollhallen för att träffas, trivas och spela boll.

Det har varit en entusiastisk blandning av killar och tjejer i bollhallen. Alla ungdomar mellan 13 och 18 år är välkomna att vara med och spela boll och umgås. Enda kravet vi ställer är att man ska ha ett bra förhållningssätt till sina lagkamrater och motståndare, berättar Stefan Guttman, ordförande i Säffle SK.

Information om höstens nattfotboll

  • Nattfotbollen startar fredag 6 oktober och pågår ända fram till och med 15 december.
  • Bollhallen kommer att vara öppen mellan klockan 21:00 och 23:00.
  • Under kvällen finns ledare och vuxna på plats för att både organisera matcher och vara en kompis och förebild.
  • Ingen föranmälan krävs för att vara med och spela.
  • Personal från Ungdomens Hus finns också på plats i bollhallen under fredagskvällarna.

Vi märker att nattfotbollen ger fler ungdomar möjlighet att våga testa fotboll och att det är poppis bland våra besökare att fortsätta fredagskvällarna i bollhallen, säger Therese Nilsson från Ungdomens hus

Nattfotbollen möjliggör också för Säffle SK att på sikt få fler ungdomar engagerade i föreningen. Många eldsjälar i föreningen har ställt upp på fredagskvällarna.

Jag trodde att det fanns en risk att det skulle vara svårt att hitta ideella krafter till nattfotbollen, men det har varit precis tvärtom. Vi har eldsjälar som Ysmael Coulibaly, seniorspelare i Säffle SK, som har ställt upp varje gång, berättar Stefan Guttman

Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-10-05