Bild
Kontakt

Klass 2-varning för snöfall och kraftig drivbildning i Värmland

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för snöfall, hårda vindar och drivbildning för Värmland. Prognosen gäller från natt mellan onsdag och torsdag samt fram till torsdag eftermiddag. Undvik om möjligt att ge dig ut i trafiken och följ väderläget noga.

Det handlar om väntade snömängder från 12 mm (i smält form) upp till 25 mm inom 12 timmar, i kombination med frisk vind 8-10 m/s och 15-17 m/s i byarna. Snöfallet kan medföra kraftig drivbildning i norra Bohuslän, Dalsland och Värmland.

Situationen kommer vara värre i de södra delarna av Värmland för att mattas av något längre norr ut. Under torsdag eftermiddag väntas snöfallet övergå till regn i södra Värmland, men falla som snö i norra delarna.

Kommunens tjänsteperson i beredskap bevakar läget.

Varning klass 2 – mycket besvärligt väder

En klass 2-varning kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Håll dig uppdaterad via din kommun, berörda myndigheter och media. Undvik helst att ge dig ut i trafiken och var också beredd på risk för strömavbrott. Väderläget kan du följa via SMHI och trafikläget via Värmlandstrafik och Trafikverket.

Källa: Länsstyrelsen

Senast uppdaterad • 2021-03-10