Kontakt

Energihusvagn invigs på skördefesten!

Säffle kommuns landsbygdsrådgivare och energirådgivare jobbar kontinuerligt med att sprida kunskap om hur grön utveckling kan vara både praktiskt och lönsamt för privatpersoner och företag i kommunen. Genom ett EU-projekt har kommunen nu fått ytterligare ett verktyg för att sprida budskapet, nämligen Energihusvagnen!

- Husvagnen är ett sätt för oss att kunna förflytta oss dit människorna finns och samtidigt på ett enkelt sätt få med oss demonstrationsmaterial och ha en ”lokal” där vi kan sätta oss ned och diskutera mer på djupet, säger energirådgivare Bosse Ottosson.

Han välkomnar föreningar, byalag och andra som är intresserade av energieffektivisering att höra av sig för ett gratisbesök. Tillsammans är de två rådgivarna väl insatta i metoder för energieffektivisering, system för uppvärmning och olika metoder för att producera grön el för egen förbrukning.

Privatpersoner och företag vill ha solenergi

I Säffle har vi goda förhållanden för energiproduktion både genom vindkraftverk och solenergi något som både privatpersoner och företag upptäcker i ökande grad. Nyligen har till exempel 10 ansökningar om att få installera solcellsanläggningar för elproduktion hos företag och privatpersoner skickats till Länsstyrelsen. Totalt rör det sig om hela 3500 kvm som kan komma att täckas med solcellspaneler. Storleken varierar från privat hushållsel till större företag som vill täcka det mesta av egen energiförbrukning genom solceller.

- Det är en inspirerande grupp att jobba med. Det här är människor med framtidstänk som vill ligga i framkant av utvecklingen. Otroligt värdefullt för Säffle, säger Landsbygdsrådgivare Bengt Larsson.

Senast uppdaterad • 2019-11-27