Sommarkaféer

Njut av en kopp kaffe i Säffle, som sig bör. Vad sägs om en fikautflykt till Långserud eller en glass längst ut på Värmlandsnäs sydspets?

Sommaröppna kaféer runt om i Säffle

Njut av gott kaffe, kanske en Mamsell på von Echstedtska gårdens kafé med god kaka till eller en spektakulär glass-skapelse hos White Guide-kaféet Esters i Långserud.

von Echstedtska gården

Njut av gott kaffe, kakor, smörgåsar och glass. Sitt till bords i det rustika kaféet ellet ute på det rofyllda tunet. von Echstedtska gården är kanske den märkligaste av Värmlands ännu bevarade äldre gårdar. Missa inte landets vackraste utedass, apelträdgården och örtagården.

von Echstedtska

Esters Café

Esters dukar upp till en riktig värmländsk fika. Ta en kopp kaffe med något gott till som goda pajer, småkakor och mjuka kakor, matig smörgås eller en mumsig glass-skapelse. Sommartid anordnas trädgårdskonserter med högklassiga artister.

Esters

Hantverkskafé i Nysäter

Kafé i den unika gamla järnhandeln. Här säljs kaffe med hembakat bröd och lokalt hantverk. Sitt ute, på kökssoffan i det mysiga köket eller i stiliga stolar i salongen på övervåningen. Kaféet är även öppet vid arrangemang som Nysäters marknad.

Nysäter Hantverkskafé

Njordstorp Permakultur Gård

Sommaröppet kafé. Boka god fika, lunch eller boka in en picknickkorg för din utflykt. I kaféet serveras hemgjord gårdsglass, kaffe, te, kombucha, kolavåfflor/kaka.

Njordstorp

Kulturladan på Värmlandsnäs

Ett museum som väcker nyfikenheten, ger aha-upplevelse och roar dig. I sommarkaféet serveras hembakat till fikat som goda smörgåsar, bakade på mjöl från närproducerat spannmål. Mjölet mals i den intilliggande Ölseruds kvarn. Kulturladan har öppet sommartid samt vid speciella tillfällen som på Skördefesten på Värmlandsnäs.

Kulturladan

Ekenäs Kafé

Vid gästhamnen intill campingen finns kafé. Här kan du köpa mackor, fikabröd, glass eller något snabbt och lätt från grillen när du känner dig sugen. Perfekt för dig som bor på området eller för dig som väntar på Luröbåtens avgång.

Ekenäs Kafé

Joytrail sommarcafé

Fika i kafévagn från 1930- och 1940-talet vid Svanskog järnvägsstation. Här kan du boka frukost, köpa fika och boka in en picknickkorg för din dressintur. Du kan välja mellan kaffekorg och grillbuffé.

Joytrail

Lilla Trädgårdscaféet

På vägen från Säffle ut på Värmlandsnäs, 6km före Ekenäs Gästhamn, ligger Lilla Trädgårdscaféet. Här hittar du himmelska, hemgjorda tårtor och härliga våfflor, väldoftande kaffe och uppfriskande lemonad. Sitt ute och njut av solen i trädgården, eller kom in i den mysiga kaféstugan. Här säljs även trädgårdskonst (gjort i stål från grunden) och konst från Heller Hedman Ateljéer.

Lilla Trädgårdscaféet