Lek, stoj & äventyr

Säffle är fyllt av roliga aktiviteter, äventyr och upplevelser för både stora och små. Vad lockar dig?

Innehåll

Trampa dressin genom trolska skogar
Hälsa på och promenera med Väggårdens alpackor
Utmana dina vänner på Paintball
Bergsklättring och kajakturer hos Survial Center Svaneholm
Idyllisk ridning för barn, vuxna och nybörjare vid Mormorsgården
Flytta tusen år tillbaka i tiden och hälsa på vikingar!
Magiska skulpturparken vid Wiksfors Bruk
Sugen på minigolf?
Full fart på Duse Udde Camping vid Vänerns kant
Furuskogsparken och andra härliga lekplatser

Trampa dressin genom trolska skogar

Packa picknickkorgen och ta med badkläderna för ett äventyr!

Turen tar ungefär tre timmar fram och tillbaka med lite raster för fika eller bad. Sträckan är en del av den ursprungliga banan Åmål-Årjängs Järnväg. Du trampar genom skog, längs sjöar och det mest spännande kommer efter Ömmelns station, den 263 meter långa tågtunneln. Sommartid kan du både fika och övernatta i cafévagnen och de gamla sovvagnarna som finns på plats vid stationen.

Joytrail

Hälsa på och promenera med Väggårdens alpackor

Ta en avkopplande promenad med en alpacka. Du får lära dig mer om dem och de får lära känna dig. En promenad tar cirka 1 till 1 1/2 timmar, tempot beror helt och hållet på alpackorna, kanske de vill äta lite gräs, titta på något eller bara stå och idissla. Ingen promenad är likadan - den är alltid annorlunda. Boka promenad eller andra aktiviteter hos Väggården.

Väggården

Utmana dina vänner på Paintball

Att spela Paintball ger hög puls, adrenalin och gemenskap! Här gäller att tänka strategiskt, vara flexibel och kommunicera med varandra inom laget utan att röja för det andra teamet vad ni planerar. Den natursköna banan finns i Svanskog inte långt från Åmål, Säffle och Årjäng. Här finns grillplats med fin utsikt över sjön Öster-Svan, ved och brasa fixar företaget.

Svanskog Paintball

Bergsklättring och kajakturer hos Survial Center Svaneholm

Vill du pröva på något nytt? Fira dig ner för bergsvägg? Gå en endags överlevnadsutbildning? Survial Center Svaneholm har flera aktiviteter som turer med övernattning, tur i kanot- och kajak eller vandring med mera. Survival Center har paket för det perfekta äventyret för dig och dina vänner.

Survival Center Svaneholm

Flytta tusen år tillbaka i tiden och hälsa på vikingar!

Värmlands Vikingacenter ligger i Nysäter och är ett riktigt fint besöksmål för hela familjen. Här hittar du en utställning om vikingatiden, vikingaby samt en lek- och badplats.

I utställningen finns gatu- och hemmiljöer, kompletta med dockor av människor, lyssna till hur det en gång kan ha låtit på en sådan gata och se olika hantverk och hantverksutrustning. I utställningen får du även veta mer om vikingatidens gudamyter, Värmlands fornhistoria, äldre hantverk och om bygget av skeppet Glad av Gillberga.

Favorit för barnfamiljen

Familjer med barn stannar gärna länge för att det finns så mycket roligt att se och göra. Det finns lekplats, stenlabyrint, vandringsstigar, vikingaby och badplats vid älven samt rejäla gräsytor för lek och stoj. Ta med egen fikakorg eller köp fika i caféet på centret.

Vikingacenter

Idyllisk ridning för barn, vuxna och nybörjare vid Mormorsgården

Ta dig en ridtur i härlig miljö. På Mormorsgården finns en liten hästflock med hästar för ryttare i olika storlekar, vana eller ovana. Mormorsgården erbjuder ridning för barn, vuxna och nybörjare. Korta turer – små grupper. Ridskola. Skicka bokningsförfrågan via sms eller meddelande från webbsida. Vägbeskrivning ges vid bokning.

Mormorsgården

Magiska skulpturparken vid Wiksfors Bruk

En spännande och unik plats för både vuxna och barn. Skulpturparken är öppen dygnet runt och helt gratis att besöka. Samtliga skulpturer är utrustade med QR-koder som gör att du kan ta del av filmklipp där konstnären Lotta Boholm Wall berättar om sina skapelser. Det finns också engelsk text om skulpturerna.

Wiksfors Bruk

Sugen på minigolf?

First Camp Duse Udde finns en fin minigolfbana som passar för både vuxna, ungdomar och barn. Klubbor och bollar till minigolfen hyr du i butiken som finns i receptionen på Duse. Sista utspel för minigolfen är 1 timme innan stängning.

En trevlig minigolfbana finns också vid Säffle gästhamn. I anslutning ligger ett litet café. Vill du ha med egen fika finns det bord och bänkar att slå sig ner vid. Det finns även grillmöjligheter. Du kan också spela minigolf hos Allékiosken vid Furuskogsparken. Där kan du så klart också passa på att fika eller äta något gott.

Säffle Gästhamn
Allékiosken

Full fart på Duse Udde camping vid Vänerns kant

Lek och stoja på First Camp! Spela vollyboll med kompisar eller utmana varandra i minigolf. På området finns lekplatser för lek och klättring, och vill du ta det lungt finns en jättegunga att vila i. Det finns också en stor hoppkudde för många timmars studs och skoj.

First Camp Duse Udde

Furuskogsparken och andra härliga lekplatser

Inne i Säffle centrum finner du en härlig och grönskande lekplats i Furuskogsparken med en spännande zip-lina. Vi kan också rekommendera lekplatsen i Kanalparken som är byggd i form av en båt. Stadens parker är till för dig - varmt välkommen att ta del av dem.

Säffles lekplatser

Låt dig inspireras

Vill du ha fler tips på vad du kan hitta på i Säffle? Vi har många på lager!

Ta del av fler tips