Upptäck Säffle Se, göra & äta

I Säffle hittar du nya favoritplatser, nya matupplevelser och träffar människor som ger dig tankar och insikter.

Vad vill du hitta på idag? Kanske åka på en mysig utflykt eller gå ut och äta en bättre middag?

Läs våra bästa tips

24 timmar i Säffle

Vakna i staden. Frukost på Holgers. Ta dig ut till Vänern. Ät på restaurang invid vattnet. Vi har tipsen för en riktigt bra dag i Säffle.

Läs mer

Cykla

Ha ett mål, eller bara låt vägen leda dig fram, in i de djupa trolska skogarna. Här och var glimtar det till i stillsamma tjärnar och större sjöar.

Läs mer

Vandra

Vandra vid Vänerns strand eller på en skärgårdsö med milsvid utsikt, till berget där blåsipporna klär marken i blå skrud.

Läs mer

Fiska

Säffle bjuder på rika fiskevatten både i Vänern och i stadsmiljö. Mitt i Säffle centrum finns ett av Sveriges främsta fiskevatten för gös.

Läs mer

Bada

Sugen på ett dopp? I Säffles sjöar och i Vänern finns det många fina badplatser med idylliskt vackra klippor och barnvänliga sandstränder .

Läs mer

Shoppa

Botanisera bland butikerna i Säffles inbjudande 50-talsstadskärna eller upptäck de mysiga butikerna på landet.

Läs mer

Lek, stoj & äventyr

Säffle är fyllt av roliga aktiviteter, spännande äventyr och oförglömliga upplevelser för både stora och små.

Läs mer

Vänern & skärgårdar

Njut av Europas största insjöskärgård med 22000 öar, kobbar och skär; ett outtömligt eldorado för kajak- och kanotpaddlare, båtägare och dig som vill vandra, bada och njuta av lugnet.

Läs mer

Besöksmål & utflykter

Järnvägs- och industrihistoria, kreativ bruksmiljö, arkitektur, vikingar, ett mystiskt kors i skogen eller kanske en rejäl dos av fantasy, vad lockar dig?

Läs mer

Gösfiske i världsklass

Säffle bjuder på rika fiskevatten både i Vänern och i stadsmiljö. Mitt i Säffle centrum finns ett av Europas främsta fiskevatten för gös.

En dag på museum

Star Wars, tändkulemotorer, konst, historia eller landsbygdsmuseum? I Säffle finns flera intressanta museer och hembygdsgårdar!

Säfflebornas topplista

I en undersökning frågade vi Säffles invånare var de helst tar med en vän på en utflykt. Bland de många svaren var detta platserna som nämndes flest gånger.

Relaxa en stund

Tid för avkoppling? Säffle har en nybyggd simhall i toppklass där du kan njuta av både relaxavdelning och avkopplande simning i 50-metersbassängen.

Kulinarisk njutning i Säffle

Nyfångad, smörstekt Vänergös. Bodaholmspotatis. Trädgårdsodlade örter. Skärgårdskrögaren Håkan Mattsson på Lurö delar med sig av ett favoritrecept.

Titta på filmen

Seffle Kanal Anno 1837

Njut av en kopp kaffe eller en svalkande glass med utsikt över anrika Seffle Kanal och lummiga Kanalparken.

Läs mer

Restauranger

I Säffle kan du äta på allt från hyllad vedugnspizzeria i bruksmiljö till rustika skärgårdkrogar eller mysiga 50-talskaféer.

Läs mer

Kaféer

Njut av en kopp kaffe i Säffle, som sig bör. Får vi fresta med stenugnsbakade godsaker eller en smakrik wåffla?

Läs mer

Sommaröppna kaféer

Vad sägs om en Mamsell på von Echstedtska gårdens kafé med god kaka till eller en spektakulär glass-skapelse hos White Guide-kaféet Esters?

Läs mer

Lokala delikatesser

Uppskattar du fantastiska smakupplevelser med lokal prägel? Här är några av våra bästa tips!

Läs mer