Två unga flickor ligger och chillar i en stor kompisgunga, det finns fler roliga lekplatser som du kan klättra och klänga i. Foto Duse Udde Camping
Kontakt

Lek och bada i Vänern

Det finns flera fina badplatser vid Vänern med idylliskt vackra klippor, barnvänliga sandstränder. Ta ett svalkande dopp i vik på Lurö eller i Vänervik, sola och bada tills solen går ned.

Här är ett gäng glada badare med flytringar och en stor luftmadrass i formen av en krokodil i vattnet på Duse Udde.

Duse Udde badplats

Här finns fina badmöjligheter vid vackra klippor och vid campingen långgrund och barnvänlig sandstrand. Klippbadet ligger nedanför restaurangen på området. Det finns flera möjligheter till aktiviteter; spela vollyboll, klättra och kläng, utmana kompisar i minigolf. Grillplats finns vid sandstranden. Duse Udde ligger cirka 7 km från Säffle.

First Camp Duse Udde
Välkommen till Getebol badplats, en mycket populär badplats med fin sandstrand och långgrunt.

Getebol badplats

Behöver du ett svalkande dopp? Välkommen till en vika av Vänern i Getebol. Mysig och barnvänlig badplats, långgrunt och härlig sandstrand. Här hittar du platser både i sol och skugga. Utedass och soptunna.

På Värmlandsnäs i Gaperhult hittar du denna fina badplats med sandstrand.

Gaperhults badplats

I Gaperhult på Värmlandsnäs hittar du denna fina badplats. Den är barnvänlig med sandstrand, och det är långgrunt. I Gaperhult finns också en av Vänerns naturhamnar.

En liten pojke sitter på en sten vid stranden som ligger nära Restaurang Ekenäs.

Ekenäs badplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Ekenäs finns en liten badplats vid Vänern strand nära restaurangen och campingen. Upplev den vackra naturen, vandra, bada, ta en cykeltur eller paddla kajak i Vänern.

Vid Åkershus ligger denna fina naturbadplats med långgrund sandstrand. Du kan vandra på led från campingen på Ekenäs eller ta bilen hit.

Åkershus badplats, Ekenäs

Längst ut på Värmlandsnäs finns Säffles bästa badplats, den är långgrund med en fin sandbotten. Till Åkershus badplats kan du gå via vandringsleden från campingen eller åka bil. Det finns några parkeringplatser strax innan stranden.

Fira dig över till lilla Korsön genom att dra dig fram med lina som dessa glada människor gör, det spelar ingen roll om du är barn eller vuxen det är lika roligt för båda.

Lurö

På Lurö finns det vikar som du kan ta ett svalkande dopp i. Boka övernattning och upplev flera dagar med aktiviteter. Pröva linfärjan vid Korsön. För mer information om Lurö- historik, att göra, båttur med mera se länk nedan.  

Luröbåten
Lurö vandringskarta
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2022-10-05