Det är många båtägare som besöker Ekenäs gästhamn, här ligger det flera både små och stor motorbåtar förtöjda vid bryggorna.
Kontakt

Gästhamnar vid Vänern

Vid Ekenäs och Duse Udde finns det fler anledningar att stanna till; ät och fika gott på restaurang, vandra i naturen, ta ett dopp i Vänern.

Välkommen till Ekenäs på Värmlandsnäs. Här finns en härlig gästhamn och familjär camping samt ställplatser. Upplev den vackra naturen, vandra, cykla, paddla.

Ekenäs gästhamn

På sydpetsen av Värmlandsnäs, Ekenäs, finns en fin gästhamn och camping. Vandra, cykla och paddla, både cykel och kajak hyr du i caféet i gästhamnen. Du kan köpa något att äta både i caféet och på restaurangen. 

På Ekenäs kan du också tanka din båt eller bil. Det finns bensin och vägdiesel. Sjömacken ägs och drivs av privat entreprenör, vid problem kontakta G Chiappe, se Botilsäter Lanthandel.

Ekenäs Gästhamn: Hamndjup 2 m. Asfalt. Betong. Sjökort 133 NW 58°53,8 N, 13°14,0 E. Insegling från öster, "Småklubbarna". Muddrad ränna genom vassen.

Restaurang Ekenäs - gästhamn
Sjömack - Botilsäter Lanthandel
Välkommen till Lurö där solen skiner nästan jämnt. Orangea bojar visar vägen in till bryggan, där det ligger två segelbåtar.

Lurö gästhamn

Välkommen till Lurö gästhamn. I hamnen finns en vågbrytare vilket vädersäkrar dig för "sydvästen" och med detta har båtplatserna utökats med 10 platser. På Lurö finns det mycket att se och göra, bada, vandra, besök museum med mera. Vill du inte laga egen mat, äter du gott på Lurö Krog och Luröbryggan.

Lurö gästhamn
Vacker höstbild på gästhamnen vid Duse Udde, solen står lågt på himmelen och människorna på gästhamnsbryggorna har tjocka jackor på sig.

Duse Udde gästhamn

Gästhamnen ligger vid inloppet från Vänern till Byälven / Säffle kanal. Grillar, restaurang, WC och dusch. Närmaste stad är Säffle som ligger cirka 7 km från campingen. Gästhamnen: Hamndjup 1,5-3 m. Sjökort 134 NW special. 59°04,8 N 12°42,4 E.

Duse Udde gästhamn
Ön Aspholmen med naturhamn är ett av många smultronställen i Lurö skärgård. Här i det röda huset fanns det förr telefon, skylten för Rikstelefon sitter fortfarande kvar på huset.

Tips på naturhamnar

Bösshamn. I denna naturhamn gör fritidsbåtar gärna ett strandhugg. Här finns informationscentral om Lurö och tre dass samt en grund sandstand för barnen att leka. I länken hittar du fler fina tips!

Aspholmen naturhamn, ett av många smultronställen i Lurö skärgård, mitt i Vänern. Här kan du möta dina båtvänner för en grillfest, ta skydd från dåligt väder.

Bärön är Millesviks skärgårds största ö och mäter ca 1,7 kilometer från väster till öster och har en bredd av ca 1 kilometer. Här finns en av skärgårdens två kända bosättningar.

Vithall - "Lycksalighetens ö". Syskonen Gustav och Matilda Svensson växte upp och levde hela sina liv i den lilla fiskarstugan på Vithall och de var fiskarstugans sista ägare. Det var deras mamma ”Vackra Anna” som gav ön smeknamnet ”Lycksalighetens ö”. Dörren till stugan står alltid öppen. Se det unika hemmet där Gustav och Anna levde och verkade.

Bösshamn
Aspholmen
Bärön
Vithall - Lycksalighetens ö
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2024-05-28