Bild
Kontakt

Museum

Starwars, tännkulemotorer, konst, historia eller landsbygd? I Säffle finns flera intressanta museum och hembygdsgårdar!

The House of battles, ett unikt museum

The House of Battles Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett måste för alla Star Wars- och Saga om ringen-fans, ja alla som gillar fantasy och lego. Se den fantastiska samlingen av figurer och rekvisita från Sagan om ringen-filmerna och hyllmeter med Star Wars legofigurer. För att inte tala fotoväggarna där ägare poserar med kända och mindre kända skådespelare från hela världen. Boka ditt besök!

Information om och kontaktuppgifter till House of Battles hittar du här!
Säffle marinmotormuseum - ett mecka för alla motorälskare!

Säffle Marinmotormuseum

Du kan ta dig till Säffle Marinmotormuseum med både bil och båt. Vikingaleden går precis intill museet. På museet finns ungefär 200 gamla båtmotorer av varierande slag. Utom och inombordsmotorer. Även endel foton och dokumentation om främst Billeruds flotta, samt lite sjöfartskuriosa. Vill ni besöka motormuseumet, boka in ert besök, 070-5292780.

Kulturladan är ett landsbygdsmuseum på värlmlandsnäs

Kulturladan på Värmlandsnäs

Här har du museet som speglar utvecklingen på landsbygden från gamla tider till dagens högmekaniserade jord- och skogsbruk. Ett roligt museum där föremål och minnen från skutskeppare, fiskare, lanthandlare och andra näringsgrenar finns i samlingarna. I den intilliggande Ölseruds kvarn mals bygdens närproducerade spannmål till gott mjöl för bakning av matbröd. Pröva de goda smörgåsarna på detta matbröd och annat gott till kaffet eller saften i sommarcaféet. Kulturladan har öppet sommartid samt vid speciella tillfällen som på Skördefesten på Värmlandsnäs. Visning av museet kan bokas året runt.

Information om och kontaktuppgifter till Kulturladan hittar du här!
Säffle marinmotormuseum - ett mecka för alla motorälskare!

Hembygsgårdar och hembygdsmuseum

Det finns flera hembygdsgårdar som ofta har fina utställningar och samlingar av bruksföremål. För information om öppettider och kontaktuppgifter, se information nedan.

Fler museum du inte får missa

Värmlands Vikingacenter
von Echstedtska gården
Museijärnvägen och stationshuset i Svanskog
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-06-28