Sm i utomhusmatlagning

Läs mer om SM här!

Finalen i Skövde

För tävlande

Praktisk information


DELTÄVLING SÄFFLE 4 SEPTEMBER

Fredag 4 september kl. 12-18 arrangerar Visit Värmland i samarbete med Säffle kommun Värmlands deltävling till SM i utomhusmatlagning 2020. Vinnande lag får en finalplats i Skövde 27 september.

Säffles deltävling sker vid Kanalområdet utanför Stenmagasinet, där de tävlande lagen har varsin matlagningsstation med råvaror, vatten och ved till hands. Konferencier är Malte Hallqvist.

På grund av det rådande läget kring Covid-19 kommer tävlingen vara anpassad efter folkhälsomyndighetens restriktioner och stängd för publik. Tävlingsområdet är avspärrat, men det går att ta sig förbi längs Kanalbanken.

Headerbild: Tobias Andersson


 • VILL DU VARA MED OCH TÄVLA?
  Anmälan är stängd.
 • SÅ GÅR DET TILL
  Tävlingen startar med samling kl. 12:00 vid Stenmagasinet, Kanalområdet i Säffle centrum och avslutas med prisutdelning ca 16:30. Lagen har 2,5 timme på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld och serveras till en jury. Varje lag står själva för sina egna redskap och använder sig av lokala råvaror som finns på plats.
  All övrig praktisk tävlingsinformation hittar du härlänk till annan webbplats.

  Kontakt för praktiska frågor (råvaror, redskap med mera):

  Rikard Brax
  rikard@reelfood.se
  0703-145450
Praktisk information

Konferencier: Malte Hallqvist

11:00 Samling och information tävlingsdeltagare

Presentation av lagen och jury

12:30 Tävlingsstart! Ett lag i taget startar med 15 minuters mellanrum.

14:30-16:00 Juryservering

16:30 Prisutdelning

Lagen med 2-3 personer deltar i varsin station i allén vid vackra Kanalområdet i Säffle centrum.

 

Jonas Byh
 • Jury
  Juryn bedömer smak, presentation, komposition, hygien, handlag och ekonomi/svinn. Vid tidsfördröjning sker poängavdrag
 • Vinst
  Finalplats i Skövdelänk till annan webbplats med tävling om vinst på 10 000 kr, funktionsjacka samt inskrift i vandringspriset

 


Välkommen till Säffle!

Inspiration

I Säffle finns ett sjudande kulturliv, stora fritidsmöjligheter, anrika kulturmiljöer, hänförande naturupplevelser, god och närproducerad mat - och mycket mer!

Mat och dryck

I Säffle kan du äta på allt från herrgårdsrestauranger med White Guide-status till rustika skärgårdskrogar eller mysiga 50-talskaféer.

Boende

Hitta ditt favoritställe i Säffle! Bo vid Vänern eller på en skärgårdsö, i staden, i de härliga bygderna och skogarna, ja varför inte i en trädtopp eller på en husbåt? Vad det goda livet är bestämmer du!
logos