Text

Höstmys

Välkommen in!

Unna dig en mysig fika i 50-talsmiljö, på Kanalens kant eller i någon av saluhallarna. Kurrar det i magen? I Säffle hittar du allt från Whiteguide-restaurang i Herrgårdsmiljö till Wedbränd pizza på bruket i Långserud.

Fika

Upptäck nya smaker, nya delikata bakverk eller klassiska svenska småkakor. Njut av både miljö och något gott till kaffet på Holgers Konditori, Kanalcaféet och Grön Ko Café & Saluhall.

Äta

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.

Säffle simhall & Ishallen

Den toppmoderna anläggningen Säffle simhall har gott om plats för plask, lek, träning och avslappning! Mer sugen på vinteridrott? Somashallen håller regelbundet öppet för allmänhetens åkning.

Simma, plaska, relaxa

13 december 2019 invigdes Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Simhallen är den enda i Värmland med 50-metersbassäng, och här finns också relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Skridskor

Säffles ishall, Somashallen, invigdes år 1987 som Sveriges 206:e ishall. Den ligger på Höglundaområdet, där även skola, fotbollsplan och idrottshall finns. Vid perioder av kallare väder vintertid spolas även isbanor för skridskoåkning utomhus.

Vandra i Säffle

Att vandra ett utmärkt sätt att upptäcka natur, historia och kulturliv. Vandra längs vackra leder i skog eller på skärgårdsö där varje steg bjuder på unika upplevelser, från det lilla i en vacker växt till panoramavyer över Vänerns vatten.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningarna.

Motionsspår, skidspår och leder

I Säffle kommun finns ett flertal motions- och cykelspår genom vacker skog på olika plaster i kommunen. Under vintern vid kalla och snörika perioder körs skidspår upp av både natur- och konstsnö.

Biograf

Välkommen till Sagabiografen. Vi kommer under rådande situation att endast sälja 40 av 132 platser i salongen. Det är fri placering i salongen, men varannan rad är avspärrad och vi vill att du lämna två tomma biostolar mellan ditt sällskap och nästa.

Håll i, håll ut, håll avstånd!

Vi uppmanar alla att hålla avstånd, ta sitt ansvar och lyssna på de rådande rekomendationerna! Vid minsta symptom, håll dig hemma.

Aktuell information om covid-19