Vandra på Duse Udde, här är två vandrare på väg genom fin tall- och granskog
Kontakt

Vandra i Svanskog

Vandra upp på berget där blåsipporna klär marken i blå skrud. Vill du bara ta en tur finns det flera områden nära staden. Vill du vandra längre? I plusboxen finns kartor att öppna och ladda ner. Sidan under uppdatering!

Vandra på Duse Udde, här är två vandrare på väg genom fin tall- och granskog

Vandra på Hallandaknatten

Hallandaknatten ligger i Ödebyn, Svanskog socken. Den är en av Skogsstyrelsen skyddade skogsmiljöer i Säffle. Höjden är på 250 meter över havet och har ett skogsvårdsområde med skyddsvärda växter som trollbär och hassel. Vid Hallandaknatten dominerar lövskogen. Berggrunden och floran är rik. Här finns blåsippsmattor, vårärt, vätteros, trolldruva och skogsklocka som växer i sluttningarna. Delar av området också har en lång kulturhistoria bakom sig vilket bevisas av gamla mödosamt lagda stenmurar och odlingsrösen med sten på hög. Väl uppe på toppen bjuds det på en fantastisk utsikt. Leden är 1,3 km lång och bitvis stenig, något krävande. Karta i plusbox.

Vandra på Duse Udde, här är två vandrare på väg genom fin tall- och granskog

Survival Center Svaneholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du prova på nya aktiviteter som kanot- och kajakpaddling , klättring eller bara en vandring eller cykeltur? Då har du hittat rätt. Ta med dina vänner och upplev en oförglömlig aktivitet och upplevelse. Testa rappellering, överlevnadsutbildning, Team building och mycket mer. Vi hyr ut kajaker, kanoter och utrustning för turer på egen hand och ger dig råd när du planerar din rutt. Kontakta oss gärna för förslag. Välkommen till äventyret med oss på Survival Center Svaneholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle turistbyrå

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-12-22