En man paddlar kajak på spegelblank sjö mellan små kobbar, öar och skär i Glaskogen naturreservat
Kontakt

Stadsnära promenader och leder

Att vandra ett utmärkt sätt att upptäcka natur, historia och kulturliv. Vandra i Säffle stad, nära till vatten som längs Säffle kanal och på ö i kanalen. Det finns också fina motionsspår för en promenad eller längre vandring.

Hitta din favorit bland promenad - och vandringsleder. I plusboxarna finns vandringsguide med enklare karta och översiktskartor att öppna och ladda ner via mobil. Denna sida är under uppbyggnad!

Vandra Säffle stad - By kyrka

På sträckan mellan staden och kyrkan får du uppleva natur med närhet till stadsmiljö och vatten, Byälven. Promenadstråket passerar vackra trädgårdar, Knusesunds herrgård med sin idylliska park och i vacker skogsmiljö, där stora ekar ger dig svalkande skugga. Denna sträcka är en del av Pilgrimsleden Västra Värmland som går från Ekenäs vidare upp genom Värmland. 

Vandra i Tegnérområdet

Här finns elljusspår från 1,5 till 5 km och längre vandringsled på 10 km. Breda spår och och sittplatser längs med spåren. Lederna går omväxlande i skog, över och längs öppna fält. För dig med mountainbike finns också MTB-slingor som slingrar sig fram i kuperad terräng genom gran- och tallskog. Slingorna är tydligt markerade med orange färg. Spårtavla finns strax intill Säffle Skidklubbs stuga. Vintertid prepareras motionsspåren för skidåkning. Vinterpromenader hänvisas till ordinarie gång- och cykelvägar.

Esaias Tegnér Citat - och stadsvandring

Stadsvandring med kända och mindre kända citat av Esaias Tegnér. Längs slingan ser du också flera av Säffles karaktärsbyggnader av stort historiskt intresse. Slingan börjar på Kanaltorget vid Säffle biblioteket där en informationstavla om Tegnér finns uppsatt.
Ladda ner kartan med historik om Tegnér och byggnader.

Vandra Säffle stad - Krokstad park och Duse Udde

Vandra och cykla längs Byälven till Krokstad park och Säffles pärla Duse Udde vid Vänerns strand. Gång- och cykelbanan går genom skogsdungar, fält och parker som Krokstad Herrgårds engelska park med lummig grönska och längs älven. Underlag grus och asfalt.
På Duse Udde finns fler promenadstråk och vandringsleder. Spårtaval finns inne på campingen vid servicehuset.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle turistbyrå

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-12-02