Text

Aktiviteter


Aktivera dig i Säffle!

Vad lockar dig? Du väljer! Här finns möjlighet att vandra, cykla, bada, trampa dressin, spela paintball och minigolf. Du kan åka båt, paddla kanot och kajak.

I Säffle finns Lurö skärgård, en magnifik sötvattenarkipelag som är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten. Ta en fisketur, gör upptäcktsfärder till fots, i norr och väst har vi rika fiskevatten och skogar för härligt friluftsliv.


Ett urval

Fiska

I Säffle finns rika fiskevatten, prova din fiskelycka! Fiska i stora sjösystem, i Vänern eller i stadsmiljö. Mitt i Säffle centrum finns ett av Sveriges bästa fiskevatten för gös. 

Shoppa

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service. Runt om och i Säffle finns flera bra val för en tur med plånboken.

Cykla i Säffle

Ha ett mål, eller bara låt vägen leda dig fram, in i de djupa trolska skogarna. Här och var glimtar det till i stillsamma tjärnar och större sjöar. Landskapet öppnar upp sig och du kommer in i små “bullerby-byar” längs din utvalda väg. Cykla för tränings skull på tuffare grusvägar med mycket backar och skarpa kurvor.

Vandra i Säffle

Vandra vid Vänerns strand och på skärgårdsö med milsvid utsikt, till berget där blåsipporna klär marken i blå skrud. Vill du bara ta en tur finns det flera områden nära staden. Vill du vandra längre? På Duse Udde finns leder genom skog, över fält och med vy över Byälven. På campingområdet finns promenadvägar för kortare tur.