Bild
Kontakt

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.

När startar höstterminen 2020?

Vecka 35 så kör höstterminen igång. Är ni osäker på vilken tid och dag som lektionen är så loggar vårdnadshavaren in på StudyAlong och tittar under Mina kurser. Där står all information.

Är kurskatalogen öppen hela sommaren?

Ja kurskatalogen är öppen hela sommaren.

Hur gör jag för att registrera mig på en kurs?

Du går in på www.studyalong.se/saffle-reglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och registrerar ett konto till dig som vårdnadshavare och ett till ditt barn. Är du vuxenelev, har fyllt 18 år, så registrerar du dig både som vårdnadshavare och som barn.

Måste jag avanmäla mig när jag vill sluta dansa, spela ett instrument eller sjunga?

Ja, du gör en avanmälan om du vill sluta i Kulturskolan eller när du har blivit antagen till en ny ämneskurs och vill sluta med den gamla. Maila till Kulturskolan på kulturskolan@saffle.se

Var sker undervisningen?

Undervisningen sker i Kulturskolans lokaler på Medborgarhuset, Magasinsgatan 2 i Säffle, ingång på baksidan. Danssalen i Wahlhall, vid Ungdomens hus och delvis ute på grundskolorna.

Får även vuxna gå på Kulturskolan?

I första hand är det barn och ungdomar t.om 19 år som får gå, men i mån av plats så får även vuxna gå.

Vad är StudyAlong?

StudyAlong är ett elev-/verksamhetssystem framtaget för Sveriges musik- och kulturskolor bestående av fyra integrerade delar: kurskatalog, adminverktyg, lärplattform och undervisningsmaterial.

Hur anmäler jag mig till en kurs?

Du går in på kurskatalogen via följande länk:

www.studyalong.se/safflelänk till annan webbplats

Hur fungerar en intresseanmälan?

En intresseanmälan görs när en kurs är fullbokad och det är inte samma sak som en köplats. Intresseanmälan gäller för innevarande termin. Om och när en plats blir ledig kan ni komma att bli kontaktade av lärare.

Har man någon ångerrätt?

Du kan avboka en kurs fram till dagen innen kursen börjar. Vill du avboka dig så hör du av dig till expedition på kulturskolan@saffle.se och gärna till läraren också.

 

Senast uppdaterad • 2020-07-10