Bild
Kontakt

Sommarquiz

Passa på att quiza i Säffle i sommar. Det finns flera olika quiz, bland annat ett för barn i Furuskogsparken som du går med hjälp av din smartphone eller cityquizet där du går runt bland Säffles butiker och sevärdigheter.

Cityquiz

Cityquizet startar vid Säffle bibliotek och frågor finns runt om i Säffle centrum. Det finns två olika sätt att gå cityquizet. Antingen en klassisk tipspromenad med svarstalong eller varför inte prova att gå med hjälp av din smartphone och gps.

 • Svarstalong
  Svarstalongen hämtar du på biblioteket under dess öppettider och första frågan finns utanför biblioteket. Lämna sedan in din svarstalong på biblioteket och var med i utlottning av presentkort.

 • GPS-Quiz
  För den här varianten så behöver du en smartphone. Se intruktioner längre ner hur du går till väga.

Cityquizet byts ut under sommaren. De aktuella quizperioderna är.
20 maj - 30 juni - Tema Säfflekändisar
1 juli - 14 augusti - Tema Byggnader (frågor av Säfflebygdens Hembygdsförening)
15 augusti - 30 september - Tema Mat & Dryck

Barnquiz i Furuskogsparken

I Furuskogsparken finns ett GPS-quiz med barnfrågor. Instruktioner finns att läsa nedan och finns även på plats i parken. Du behöver en smartphone för att delta. Barnquizet byts ut under sommaren.

Kluriga barn- och vuxenquiz på Duse Udde och Ekenäs

På Duse Udde finns ett GPS-Quiz för barn och ett för vuxna. Quizen startar vid receptionsbyggnaden och går längs den blåa leden, 3,8 kilometer.

Vid Ekenäs finns ett GPS-Quiz för barn och ett för vuxna. Quizen startar vid den röda informationskuren intill parkeringen, och slutar vid den vackra utsiktsplatsen intill Sohuvudshudden.

Quizen vid Duse och Ekenäs finns tillgängliga 1 maj-30 september.

Hur går GPSquizet till?

 1. För att delta i det digitala quizet behövs en smartphone. Är ni fler som deltar tillsammans kan ni använda en telefon och läsa upp frågorna högt för varandra och svara tillsammans. Tävlar ni mot varandra behöver ni en varsin smartphone för att kunna svara enskilt.

 2. Vid starten av quizet hittar du en affisch med kort förklaring av quizet, samt en QR-kod som du scannar med din smartphone eller en länk du skriver in i webbläsaren. Adressen till sidan är play.gpsquiz.com. Sedan följer du instruktionerna som presenteras i din smartphone.

 3. När quizet är startat dyker en karta upp med siffror utmarkerat, dessa är gps:koordinater där frågorna finns. När du närmar dig en siffra på kartan dyker en fråga upp på din skärm. Frågorna behöver inte tas i rätt ordning men det finns en tänkt slinga i nummerordningen. När du går barnquizet så kommer det upp en fråga i taget allteftersom du svarar på dom.

 4. När sista frågan är besvarad får du ett resultat direkt och kan se hur det gick för dig.

Kan jag vinna något?

Vi lottar ut presentkort bland de lag som deltar i Cityquizen och andra vinster bland de lag som deltar i Ekenäs- och Dusequizen. För att delta i utlottningen anger du din mailadress som lagnamn i gpsquizet eller lämnar in din svarstalong med dina kontaktuppgifter på biblioteket . Vinnarna i utlottningen kontaktas när varje quizperiod är slut.

Kontakt
 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Katarina Kristoffersson

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08, 076-631 55 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-09-27