Bild
Kontakt

Säfflequizet

Vad kan du om Säffle och stadens historia? Under 2021 när vi firar Säffle stad 70 år kommer vi släppa ett antal digitala quiz. Testa dina kunskaper samtidigt som du promenerar genom staden.

Under 2021 kommer du kunna testa dina kunskaper om Säffle och stadens historia under ett antal digitala och coronaanpassade quiz. Quizen kommer gå genom staden och ha olika teman.

Hur går det till?

  • För att delta i det digitala quizet behövs en smartphone. Är ni fler som deltar tillsammans kan ni använda en telefon och läsa upp frågorna högt för varandra och svara tillsammans. Tävlar ni mot varandra behöver ni en varsin smartphone för att kunna svara enskilt.
  • Vid starten av quizet hittar du en affisch med kort förklaring av quizet, samt en QR-kod som du scannar med din smartphone eller en länk du skriver in i webbläsaren. Sedan följer du instruktionerna som presenteras i din smartphone.
  • När quizet är startat dyker en karta upp med siffror utmarkerat, dessa är gps:koordinater där frågorna finns. När du närmar dig en siffra på kartan dyker en fråga upp på din skärm. Frågorna behöver inte tas i rätt ordning men det finns en tänkt slinga i nummerordningen.
  • När sista frågan är besvarad får du ett resultat direkt och kan se hur det gick för dig.

Kan jag vinna något?

Quizen kommer sitta uppe i tvåveckorsperioder och när denna period är slut kommer vi lotta ut priser till några deltagare, oavsett resultat i quizet. För att delta i utlottningen behöver en epost vara registrerad. Är ni flera som går quizet på en smartphone är det alltså bara en epost som är med i utlottningen.

När kommer quizen upp?

Första quizet kommer i mars. Vi kommer meddela en stund innan här på webben och i sociala medier, så håll utkik och följ oss gärna där.

Till Säffle kommuns Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad • 2021-02-26