Ana och André
Kontakt

Dansa streetdance hemifrån

Ana Strandberg och André Forsström lägger under april månad regelbunder ut korta workshops där du kan lära dig grunderna i hip hop, house och popping

Följ @safflestreetartday på instagram för fler videos, inspiration och utmaningar

Hip hop

Här visar Ana down bounce för att börja lägga en grund till hip hop som dansstil. Du kan använda detta som ett verktyg för att improvisera, så bygger vi vidare sen.

Här tränar vi kick step (även kallad kick ball change). Lär dig grunden, testa sedan på olika sätt - gör din egen grej av steget.

Ett groove är motorn, det rytmiska flowt och känslan av musiken som får dig att röra på kroppen. Rörelserna där inte armar och ben är fokus, utan centret av din kropp och hur den skapar ett uttryck. I hip hop pratar man om t.ex Rock (att gunga) - där kroppen gungar fram och tillbaka mellan två punkter. Drop - där man droppar/tappar vikten och fångar upp igen.

House

Idag tränar vi fotarbete. Steget Pas de bourre finns i många dansstilar, men idag tränar vi det i house. Lär dig grunden och ta det sedan vidare på ditt eget sätt.

Jacking är en upprepande rörelse, en motor, ett groove, en rytmisk känsla till musiken. Träna in rörelsen och tänk nästan som att vågor skäljer över dig i musikens tempo. Rörelsen är viktig för house som dansstil och hjälper dig att utföra massor av steg lättare när du har den.

Vi tränar fotarbete. Här är ett tips för att kunna markera olika slag, ljud och delar i musiken med dina fötter. Tänk stepp, häl och tå.

Lär dig en house-koreografi

Popping

Vi tränar på tekniken att poppa med armarna som man kallar pop/hit. Viktigt att tänka på när du tränat in detta är att minska rörelsen med handlederna och armbågarna. Sätt istälelt fokus på muskelspänningen.

Träna in den här övningen och utveckla.

Det här steget kan du använda föra att röra dig i olika riktningar när du freestylar. När du tränat in grunden kan du vara kreativ och utveckla steget.

Här sätter vi ihop steg vi gått igenom. Prova!

Challenge!

Vi utmanar er att förvandlas i vår danschallenge!

Lär er koreografin vi har lagt ut på instagram, @safflestreetartday, spela in när ni dansar den, posta på IG under veckan, hashtagga #förvandlaschallenge och tagga @safflestreetartday

Låt: MC Habit - Spola TibaXxX

Säffle kommun i samarbete med Region Värmland

regionvarmland
Kontakt
 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Katarina Kristoffersson

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08, 076-631 55 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-04-09