Du är här: Start / Nyheter / Succé för Business Talk Säffle!

Succé för Business Talk Säffle!

Intresset var stort för den nya mötesplatsen ”Business Talk Säffle”! I samband med premiären samlades ett 80-tal personer där 17 affärsidéer tävlade om totalt 50.000 kr. Förstapriset vann Ulrika Skålén med sin affärsidé att utveckla Sagabiografen i Säffle. En rörd och lycklig pristagare tog emot prischecken från Swedbank.

Kapellet på Comfort Hotel Royal var fullt av företagare och blivande entreprenörer som minglade och knöt kontakter. Kvällens konferencier var Ina Forsberg och inspirationsföreläsare var Klas Hallberg som rådde de blivande företagarna att ”hångla mer” d.v.s. våga ge sig ut i det opraktiska, där vi inte har full kontroll, för att det är där som utveckling sker.

Av de 17 affärsidéer som tävlade valde juryn ut 5 affärsidéer som fick göra en djupare presentation. Därefter valdes 3 vinnare ut. Ulrika Skålén vann 30.000 kr från Swedbank för affärsidén att utveckla Sagabiografen. Juryns motivering löd: 

"Med entusiasm och driv har vi fått en bra presentation av en idé med potential. Idén lyfter Säffles kulturliv och kommer att märkas långt utanför Säffle."

1:a prisvinnaren Ulrika Skålén tillsammans med Peter Erhardsson från Swedbank

Lars Hartman vann 10.000 kr från Handelsbanken för affärsidén Easyloader, en ny typ av skidbox. Elisabeth Hidén och Felica Pettersson tävlade med sin affärsidé Agrisnack och grät glädjetårar när de vann 10.000 kr från Nordea.

Dennis Göransson från Handelsbanken meddelar Lars Hartman på telefon från Polen att han vunnit 10.000 kr.

Juryn som bestod av 7 ”drakar” hade ett tufft jobb att välja ut vinnare bland alla bra affärsidéer. De bedömde idéerna utifrån en rad olika kriterier så som tillväxtpotential, användning av vinstpengar och unikitet ur ett Säffleperspektiv

- Vi är så glada att premiären blev en sådan succé! Vi vill visa att det finns kreativitet och goda idéer för utveckling i framtiden i Säffle, säger Caroline Danielsson som arbetar som företagscoach för Communicare i Säffle och som tillsammans med näringslivsenheten på kommunen arrangerar Business Talk Säffle. Swedbank, Nordea och Handelsbanken samt projektet Det företagsamma Värmland och Comfort Hotel Royal sponsrade kvällen.

Nästa gång det blir Business Talk Säffle är den 3 april då temat är marknadsföring och den 8 maj med temat finansiering.

Christian Nilsson från Nordea tillsammans med Felicia Pettersson och Elisabeth Hidén som vann 10.000 kr för att öka medvetenheten kring lantbruk och livsmedelsproduktion.

"Drakarna" i juryn

Business Talk i Kapellet

Inspirationsföreläsaren Klas Hallberg som uppmuntrade till att "hångla mer"

den 7 mars 2013 13:24 Visa fler nyheter från Kris och säkerhet

Sidan uppdaterad den 16 september 2015

Lämna synpunkt på sidan