Du är här: Start / Nyheter / Lyckat seminarium kring hållbar utveckling

Lyckat seminarium kring hållbar utveckling

Torsdag 28 november 2013 arrangerade Säffle Kommun ett inspirationsseminarium under temat ”Säffle idag och i framtiden – hur går vi mot hållbar utveckling?” i Medborgarhuset i Säffle. Seminariet var ett led i kommunens arbete med att jobba med sin vision; ”Säffle vågar leda hållbar utveckling”.

Kvällen inleddes med att kvällens konferencier Anders Anstrin, utvecklingsstrateg i Säffle Kommun hälsade välkommen samt berättade lite om kommunens arbete med visionen fram till idag och vart i processen arbetet befinner sig nu. Han berättade om en del exempel i verksamheten såsom Ungdomens hus och ett nyligen avslutat Solcellsprojekt. Som en fortsättning på exempel i verksamheten kom Kenneth Andersson, lärare på Herrgårdsgymnasiet och berättade om deras projekt Säffle Science Center.

Därefter tog kvällens första föreläsare vid; Sabina Andrén från Världsnaturfonden WWF, som föreläste om hur man ur olika perspektiv skapar hållbara städer.

Näste föreläsare var Jan Forsmark, grundare och koordinator av Omställning Sverige, som berättade om hur Sverige ställer om för ett hållbart samhälle.

Därefter bjöds det på fika med Fairtradekaffe, bananer och choklad samt en möjlighet för deltagarna att diskutera det de nyss hade hört. Fairtradegruppen i Säffle fanns även på plats och kunde i pausen svara på frågor om deras verksamhet.

Efter pausen tog kvällens sista föreläsare vid; Kjell-Arne Edvinsson från Tankesmedjan 06.30. Han hade gjort en trendspaning ute i världen och lät oss ta del av hans gröna trender.

Efter detta möblerades det om till paneldiskussion, vilken inleddes med att Säffles kommunchef Sven Junzell fick berätta lite om hur han upplevde kommunens visionsarbete hitintills. Övriga i panelen, vilken utgjordes av kvällens föreläsare samt kommunchefen, samt publiken hade sedan en intressant och givande diskussion kring vad Säffle kan och bör göra fortsättningsvis.

Kvällen gick oerhört fort och var mycket innehållsrik och samtliga ca 70 st närvarande verkade ha haft en mycket givande kväll.

den 11 december 2013 16:41 Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad den 28 oktober 2015

Lämna synpunkt på sidan