Du är här: Start / Nyheter / Livsviktig integration i Säffle börjar nu!

Livsviktig integration i Säffle börjar nu!

Projektledare Conny Groot tar emot kursanmälningar från Hanan som bland annat vill lära sig att cykla.

16 januari går det officiella startskottet för projektet Livsviktig integration. Projektet riktar sig mot personer som bott i Sverige kortare än fem år och omfattar kurser i livsviktig kunskap så som simning, kunskap om larmnumret, kunskap om polis och räddningstjänst och olika sidor av hur det svenska samhället fungerar som är avgörande för att lyckas med integration.

Intresset för projektet har varit stort och mottagningen mycket positiv både bland Säffles föreningar och potentiella deltagare! Redan har ca 30 personer anmält sig till de olika kurserna!

Kommunalråd Daniel Bäckström i samtal med två av personerna som visat intresse för projektet.

Startkonferensen inleddes med tal av kommunalråd Daniel Bäckström och projektledaren Conny Groot som bland annat presenterade alla föreningsrepresentanterna och de kommunala enheter som arrangerar kurser för projektet. Det var lektioner i simning och cykling, kurser i hjärt-lung-räddning och barnsäkerhet, idrottslag som presenterade sig, träffar för stickning och matlagning med mera.

Birgitta Jareke representerar kvinnojournen. En av flera föreningar som engagerar sig i projektet.

- Det är ett fantastisk initiativ! Det är beundringsvärd av projektledaren Conny Groot som har lyckats ta sin idé hela vägen fram till verklighet. Det är också inspirerande att se hur många föreningar som tagit till sig och bidrar till detta projekt, säger Birgitta Jareke som representerar Kvinnojouren Frida.

Qabuul och Sabaad vill ta simlektioner.

Frans Boom som är en av projektledarna hjälper Abdul Hadi att fylla i anmälningsblanketten.

den 16 januari 2013 15:20 Visa fler nyheter från Kris och säkerhet

Sidan uppdaterad den 16 september 2015

Lämna synpunkt på sidan