Du är här: Start / Nyheter / Information om placering i förskola

Information om placering i förskola

Anmälan om behov av plats

Ditt barn kan gå i förskola från 1 års ålder tills det börjar i förskoleklass. Välkommen med din anmälan till förskola via vår webbportal www.saffle.se/placeringar tidigast 6 månader eller senast 4 månader innan du har behov av plats.

När anmälan kommit in registreras ankomstdatum och önskat placeringsdatum.

När/hur får man veta att barnet fått plats?

Ett placeringserbjudande skickas ut till vårdnadshavare när barnet har fått plats i förskola. Där står vilken förskola och från vilket datum plats finns anvisad samt när barn- och utbildningsförvaltningen senast vill ha ditt svar.

Vid JA-svar ska placeringstider och inkomstuppgifter registreras för att barn- och utbildningsförvaltningen ska kunna fastställa schematid och avgift. Det är viktigt att uppgifterna är korrekta så att avgift och platsen för ditt barn får rätt omfattning.

I dagsläget arbetar barn- och utbildningsförvaltningen hårt för att lösa den ansträngda platsbristen i kommunen. En ny förskola i tätorten planeras öppna hösten 2017.

Om du är bosatt och folkbokförd i Säffle kommun, anmäl ditt behov av plats direkt via vår webbportal www.saffle.se/placeringar

Om du är bosatt och folkbokförd i någon annan kommun och önskar plats i Säffle kommun. Anmäl ditt behov av plats till någon av handläggarna på barn- och utbildningskontoret. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

den 20 april 2017 15:27 Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad den 20 april 2017

Lämna synpunkt på sidan