Du är här: Start / Stöd & omsorg / Missbruk/Beroende / Brukarorganisationer

Brukarorganisationer

AA

När det gäller allmänhetens kontakt med oss i Säffle är alla välkomna till öppna möten som vi håller sista torsdagen varje månad i Säfflekyrkans församlingshems lokaler i källarplanet kl. 19:00, ingång vid klockstapeln.

Vi håller slutna möten i samma lokaler varje torsdag kl. 19:00, dit alla som har problem med alkohol (eller som tror att dom kan ha det) är välkomna.

Telefonkontakt med oss sker lämpligast via vår telefonsvarare, tel. 054-18 87 22 (svarar inom 24 timmar, förmedlar kontakt till alla grupper i Värmland eller andra lokala angelägenheter). Vi genomför även kontaktsamtal där några av gruppens medlemmar besöker den som har problem med alkohol och som vill veta mer om vår verksamhet och hur vi kan hjälpa till.

Mer allmänna frågor om AA kan besvaras av; AA Servicekontor, Box 4201, 102 65  STOCKHOLM, tel. 08-642 26 09

Telefon- och besökstider; Måndag - torsdag kl. 09:00 - 15:30 (lunch kl. 12:00 - 13:00), fredag kl. 09:00 - 12:00

AA-Sverige Telefonjour, tel. 08-720 38 42. Bemannad alla dagar, året runt, kl. 11:00 - 13:00 samt kl. 18:00 - 20:00. När telefonen ej är bemannad har vi telefonsvarare. Vill du bli uppringd? Lämna ditt förnamn och telefonnummer så ringer vi upp.

Se gärna AA's hemsida

 

Spelberoendes förening Karlstad

SBF Karlstad är en idéel förening med syftet att hjälpa både spelare och anhöriga till ett bättre liv och mående. För att uppnå detta anordnar vi självhjälpsmöten varannan vecka. Vårt resursteam har alla egen erfarenhet av att vara spelberoende eller att vara anhörig till spelberoende. Alla över 18 år, både spelare och anhöriga, är välkomna, oavsett var i landet man är bosatt. Att deltaga på våra möten är helt kostnadsfritt och man behöver inte föranmäla sig.

Man kan också få stöd och svar på frågor via telefon: 073-076 06 57. Om vi inte kan svara ringer vi alltid upp. Vi finns även på Facebook och Twitter.
Mer information och kontaktuppgifter hittar du här: http://spelberoende.se/jag-soker-information/spelberoendes-foreningar-och-stodgrupper/karlstad

Välkommen till oss!

 

ANONYMA SPELARE

https://www.gamalmo.se/kontakt

 

 LP-kontakten

 LP-kontakten är en plats dit du är välkommen

  • Vi är där för din skull
  • Du hittar vänner och varm gemenskap
  • Vi vill stödja och hjälpa dig om du har problem med missbruk
  • LP är en kristen social verksamhet
  • Vi kan förvalta förtroende om du behöver någon att samtala med

Vi finns på Västra Storgatan 8, vardagar kl. 12:00 - 16:00.

Välkommen!

 

RIA/Hela Människan

Hela Människan är en del av Svenska kyrkans och de traditionella frikyrkornas sociala arbete.

Vi driver ett cafe på V Storgatan 8 i Säffle som är öppet mån-fre 08.00-12.00. Onsdagkvällar har vi öppet cafe för ungdomar.

Till Ria kan man komma för att fika, spela biljard, läsa dags- och veckotidningar, titta på tv-nyheter på morgonen eller lyssna på musik och koppla av men framför allt umgås med varandra. Det finns möjlighet till enskilda samtal och stöd.

Det är människor i olika livssituationer som besöker vår verksamhet, det kan vara de som är i ett drogberoende eller de som har kommit från beroendet och numera är drogfria. Ensamma människor kommer också till Ria för den sociala gemenskapen.

Ria driver också ett arbete med särskild inriktning på ungdomar.

Kontaktuppgifter: Föreståndare Katarina Blidstam

Telefon 0533-121 12, mail katarina.blidstam@helamanniskan.se

 

Länkarna

Vi har öppet måndag - lördag kl. 08:00 - 13:00. Kaffe och smörgåsar. Enklare maträtter och en dagens i veckan för medlemmar. Vi kan med vår stora lokal även hjälpa till vid festligheter och begravningar mot en mindre avgift. Vi finns på Hamngatan 6.

 

Brukarråd i Säffle

Bildades 111214 och 121120 beslöts rådets syfte enligt nedan. 160523 uppdaterades syftet. Rådet träffas två gånger per år.

I rådet finns representanter från Väckarklockan på Alkoholpolikliniken, Svea Vårdcentral, Vårdcentralen Säffle, Psykiatrisk öppenvårdsmottagning Säffle, LP, Länkarna, Ria och AA.

 Syfte

  • Att sprida vad som finns att tillgå i Säffle kommun när det gäller missbruk- och beroendevård.
  • Att stödja och bidra till att utveckla patienters, klienters och närståendes inflytande över missbruks- och beroendevården.
  • Att medverka till att missbruks- och beroendevården är lättillgänglig, demokratisk och rättssäker.
  • Att med vår särskilda kompetens medverka i informations- och kunskapsspridning.
  • Att ge de samverkande organisationerna möjlighet att fördjupa kunskapen om varandras verksamhetsområden samt utbyta erfarenheter och information.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: GDXQ

Sidan uppdaterad den 28 augusti 2019

Lämna synpunkt på sidan