Du är här: Start / Stöd&omsorg / Äldreomsorg / Boende / Kaptensgården

Kaptensgården

Äldreboendet Kaptensgården ligger centralt i Säffles tätort. Boendet är fördelat på sju avdelningar där det bor sex till åtta hyresgäster. Lägenheterna består av rum och trinettkök, en sovdel och hygienutrymmen. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Några lägenheter har balkong eller altan och några lägenheter har separat kök. På varje avdelning finns ett avdelningskök med matsal och dagrum.

På Kaptensgården finns det även tillgång till matserveringen Mässen (tel. 0533-68 18 74) och där det finns möjlighet att köpa kaffe, smörgås, lunch mm. Serveringen är öppen vardagar mellan klockan 10.00-14.00 samt lördag, söndag och helgdagar klockan 10.00-13.30. 

I anslutning till Kaptensgården finns dagverksamheten Kajutan som är en öppen dagverksamhet som bedrivs av Säffle kommun. Kajutan erbjuder social gemenskap, högläsning, sällskapsspel, korsord, vävning, bingo, gruppgymnastik mm. En trädgård finns att tillgå. Kajutans öppettider är måndag - fredag klockan 07.30-16.00.

Även kommunens heminstruktör för synskadade, Marita Larsson, träffas på Kaptensgården. Marita träffas på samma telefonnummer som Kajutan, tel. 0533-68 18 86.

Sidan uppdaterad den 30 oktober 2014

Lämna synpunkt på sidan