Du är här: Säffle fibernät / Anslut dig / Anslutning villa - tätort

Anslutning villa - tätort

(enfamiljshus / radhus / kedjehus)

 

Vad ingår i anslutningen?

I korta drag innebär en anslutning till Säffle fibernät att du i anslutningspriset får ett fiberpar framdragen till din fastighet. Anslutningen sker i en så kallad anslutningssats (låda) som monteras på husväggen utomhus. Placeringen sker i möjligaste mån efter överenskommelse mellan fastighetsägaren och SäKom.

I anslutningsavgiften ingår också en installation inomhus för att möjliggöra köp av tjänst. Du får då en så kallad Bredbandsswitch/CPE installerad, där fibern sedan kommer in från utsidan av väggen.

När anslutningen sedan är på plats tar SäKom ansvar för nätet fram till och med anslutningssatsen, som monterats på väggen utomhus. Det innebär att SäKom ansvarar för service och underhåll fram till den samma. Ansvaret för inomhusinstallationen övergår till fastighetsägaren efter utförd och godkänd installation.

När byggnation av nät fram till din villa inklusive inomhusinstallationen är slutförd och godkänd kan du börja köpa tjänster. Tjänsteutbudet kan du ta del av genom att klicka dig vidare till sidan Tjänsteutbud eller genom att besöka tjänsteportalen. Tjänsteportalen når du genom att ansluta din dator (PC) till internetuttaget i "fiberdosan" på väggen och starta en s.k. webbläsare (Explorer, Firefox eller liknande).

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: JDRA

Sidan uppdaterad den 2 mars 2018

Lämna synpunkt på sidan