Du är här: Säffle fibernät / Anslut dig / Anslutning Fastighetsägare / Fastighet- och lägenhetsnät

Fastighet- och lägenhetsnät

Ett fastighetsnät kan antingen byggas med fiber- eller kopparkabel. Säkom förordar fiberkabel eftersom det är mer framtidssäkert och kräver mindre underhåll, men det är något dyrare per lägenhet att installera. När ett fastighetsnät byggs med fiberkabel avslutas varje lägenhet med en omvandlare som är nödvändig för att kunna ansluta utrustning i hushållet. Den omvandlaren tillhandahålls av Säkom.

Ett fastighetsnät avslutas normalt i hallen i lägenheten, vill sedan fastighetsägaren att ett eller flera rum skall anslutning till fastighetsnätet och därmed få tillgång till alla tjänster i Säffle fibernät, kan ett lägenhetsnät byggas.

Lägenhetsnätet kan byggas på flera sätt men består oftast av ett skåp som placeras i hallen, därifrån dras sedan kablar och sätts upp bredbandsuttag i de rum som skall ingå i lägenhetsnätet. Alternativ till lägenhetsnät är olika typer av trådlösa förbindelser.

För byggnation av fastighets- och lägenhetsnät kan Säkom vidareförmedla kontakter med entreprenörer och leverantörer. 

Gruppanslutning av tjänster

När du som fastighetsägare ansluter dig till Säffle fibernät finns flera valmöjligheter. Antingen låter du som fastighetsägare varje enskilt hushåll fritt välja vilka tjänster de vill ha eller så kan du välja att gruppansluta alla lägenheter med ett grundutbud (t.ex. Must-carry TV). Du kan även kombinera gruppanslutning av grundutbudet och enskilt val av övrigt utbud.

Sidan uppdaterad den 14 november 2013

Lämna synpunkt på sidan