Du är här: Säffle fibernät / Anslut dig / Anslutning Fastighetsägare

Anslutning Fastighetsägare

(flerfamiljshus / affärslokaler / företagshus / industrilokaler)

Anslutning till Säffle fibernät

I korta drag innebär en anslutning till Säffle fibernät att du i anslutningspriset får ett fiberpar framdragen till din fastighet. Anslutningen sker i en så kallad anslutningssats (låda) som monteras i källaren (eller annan lämplig plats). Placeringen sker i möjligaste mån efter överenskommelse mellan fastighetsägaren och SäKom.

Vidare får fastighetsägaren själv montera upp ett fastighetsnät, som går från källaren till samtliga lägenheter i huset. Ett fastighetsnät kan antingen byggas med fiber- eller
kopparkabel. Säkom rekommenderar fiberkabel eftersom det är mer framtidssäkert och kräver mindre underhåll. När ett fastighetsnät byggs med fiberkabel avslutas varje lägenhet med en omvandlare som är nödvändig för att kunna ansluta utrustning i hushållet. Den omvandlaren tillhandahålls av Säkom.

När anslutningen är på plats tar SäKom ansvar för nätet fram till och med anslutningssatsen, som monterats i t.ex. källaren. Det innebär att SäKom ansvarar för service och underhåll fram till den samma. Ansvaret för fastighetsnätet övergår till fastighetsägaren.

När byggnation av nät fram till din fastighet är slutförd kan du börja köpa tjänster. Tjänsteutbudet kan du ta del av genom att klicka dig vidare till sidan Tjänsteutbud eller genom att besöka tjänsteportalen. Tjänsteportalen når du genom att ansluta din dator (PC) till internetuttaget i "fiberdosan" på väggen och starta en s.k. webbläsare (Explorer, Firefox eller liknande).

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 2PHU

Sidan uppdaterad den 21 november 2014

Lämna synpunkt på sidan